Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 16 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,80 zł.
16,30 zł
13,58 zł za 100 g
Seitan, zwany też inaczej "chińskim mięsem" jest wysokobiałkowym produktem wegańskim, wytwarzanym z glutenu pszennego. Stosuje się go głównie jako substytut mięsa.
Uwaga: Ostatnie sztuki
SKŁADNIKI
gluten pszenny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Do miski wlać szklankę wody (ok.125 ml) i wsypać cały seitan w proszku z torebki. Mieszać (najlepiej widelcem), aby nie powstały grudki do momentu, aż ciasto wchłonie całą wodę.
2) W garnku średniej wielkości zagotować 1,5 litra wody, dodać szczyptę soli i 3 - 4 łyżki sosu sojowego. Gotowe ciasto podzielić i pokroić na kawałki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, każdy kawałek lekko spłaszczyć dłonią.
3) Wrzucić do gotującej się wody i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok.30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1775 kJ / 422 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 85 g
Sól: 0,27 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.