Inca Inchi Active Oil - EiEi 30 ml Zobacz większe

Inca Inchi Active Oil - EiEi 30 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 18 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 18 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 3,60 zł.


189,00 zł

Działa przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco. Intensywnie regeneruje skórę, przywraca jędrność, gładkość i elastyczność.


Więcej szczegółów

Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza zawartym w nim kwasom Omega 3, 6 i 9 w idealnie zbilansowanych dla skóry proporcjach. INCA INCHI ACTIVE OIL jest silnym przeciwutleniaczem. Wykazuje działanie naprawcze uszkodzonych tkanek skóry, zwiększa elastyczność i pobudza syntezę kolagenu.

Posiada tak wysoka zawartość witaminy E, że sam dla siebie jest konserwantem. Intensywnie regeneruje skórę, przywraca jędrność, gładkość i elastyczność.
Używany w masażach liftingujących twarzy przynosi spektakularne efekty.

Dziedzictwo Inków

Na amazońskich terenach Peru olej Inca Inchi używany jest od wieków. Swoje niezwykłe działanie zawdzięcza wyjątkowo wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i protein. Jego właściwości docenają masażyści skóry na całym świecie między innymi Gladys Seyumour, pierwsza kobieta w swiecie która opracowała  jedyny specjalistyczny masaż skóry znany i propagowany pod nazwa „Systems Seymours”

Dar z Peru

Inca Inchi Active Oil pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny Sacha Inchi.  Jej charakterystyczne nasiona w kształcie gwiazdy można odnaleźć na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Owoce Sacha Inchi odnaleziono na figurach preinkaskich wysokorozwiniętych cywilizacji Chimu i Moche, które zostały podpite przez Inków. Jej ślady odnaleziono także w Caral (najstarszym mieście na Półkuli Zachodniej położonym w północnym Peru), którego powstanie datuje się na rok 3000 p.n.e. Inkowie pierwotnie uprawiali tę roślinę w powiecie Pichanaqui (region Junin), który jest jednym z najlepszych obszarów uprawy Sacha Inchi ze względu na miękką glebę o wysokiej zawartości minerałów i składników odżywczych. Wiedza o tej roślinie była starannie strzeżona i przekazywana z pokolenia na pokolenie od wieków. Współczesne badania dowiodły, że olej Inca Inchi zawiera „molecule of happyness”, czyli cząsteczki szczęścia. Choć w Peru jest on znany i stosowany od tysięcy lat, świat dopiero niedawno zaczął go odkrywać, ponieważ trudno gdzieindziej odtworzyć specjalne warunki sprzyjające rozwojowi Sacha Inchi.
W ciągu życia, skóra poddawana jest różnym perturbacjom (dojrzewanie, ciąża, menopauza, choroby) oraz agresywnym wpływom  czynników zewnętrznych ( promieniowanie UV, zanieczyszczenie środowiska, zimno, detergenty itp ). Te wstrząsy i zewnętrzna agresja wywołują  zakłócenia w prawidłowym funkcjonowaniu lipidowej bariery powodując suchość  i chropowatość naskórka  oraz utratę elastyczności skóry właściwej co w konsekwencji wpływa na tworzenie się tak poważnych nieprawidłowości jak stretchmarks ( rozstepów skórnych  zgodnie z terminologią medyczną „rozerwanie”nastepuje w warstwie skóry właściwej czyli środkowej warstwie sprężystej odpowiedzialnej za ogólny wygląd skóry ). Wszystkie te wydarzenia odpowiedzialne są za odwodnienie skóry, wraz z którym pojawiają się squamas ( łuska ) i zmarszczki na powierzchni skóry.
Dostarczenie kwasów tłuszczowych i cząsteczek antyoksydantów może przywrócić skórną przepuszczalność i prawidłową funkcję skóry wyrównując rówież jej barierę. Przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody i utrzymując nawilżenie skóry.

Inca Inchi Active Oil to naturalny olej o wyjątkowej zawartości  poli-nienasyconych kwasów tłuszczowe (ponad 90%) oraz tokoferoli (1,5 do 2 g / kg). Jest to jedyny olej roślinny z dwoma  niezbędnymi kwasami tłuszczowymi w tak  wysokie ilościj – 48,6% alphalinolenic (kwas omega-3) i 36,8% kwasu linolowego (omega-6)  oraz proteinami.
Dzięki tym dwóm niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz kwasom tłuszczowym omega-9 (10%), zaangażowanych w stabilizację błon komórkowych  Inca Inchi Active Oil pozwala odbudowywać skórę, wzmacniając  barierę i elastyczność naskórka.
Inca Inchi Active Oil reguluje przepuszczalność skórną i przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody utrzymując nawilżenie skóry.
Niezbędne kwasy tłuszczowe odgrywają rolę w regulacji w procesie zapalnym (E3 prostaglandyny) i w procesie „obróbki” skóry suchej i zniszczonej.
Ponadto Inca Inchi Active Oil  posiada również właściwości przeciwutleniające dzięki wysokiej zawartości tokoferolu (witamina E) i witaminy A. Przez chwytanie wolnych rodników, tokoferole chronią różne struktury komórkowe przed oksydacyjnymi uszkodzeniami. Jest nie tylko silnym kosmetykiem przeciwmarszczkowym , ale również sam dla siebie jest konserwantem. Tak wysokie „stężenie” witaminy E sprawia, że olej ” wytrzymuje” przez 24 miesiące” jeśli przechowywany jest w temperaturze do 26°C.

Stosowanie:

Na oczyszczona skórę twarzy i dekoltu nanieść niewielką ilośc oleju i delikatnie wmasować . Stosować na dzień i na noc.

Skład (INCI): Plukenetia Volubilis Oil

PRODUKT W 100% ROŚLINNY (do produkcji użyto roślin niemodyfikowanych genetycznie).

Oceń 
2016-02-24

Zachwycający

Jest niesamowity. Dobrze nawilża, likwiduje zmarszczki, cera po nim wygląda na dużo młodszą. Nie tylko ja widzę różnicę, ale również moim znajomi twierdzą, że wymłodniałam!

    Oceń 
    2014-05-20

    Idealny dla suchej skóry

    Polecam bardzo serdecznie wszystkim tym, którzy chcą pozbyć się zmarszczek i uelastycznić skórę. Mnie pomógł rewelacyjnie.

      Oceń 
      2014-05-20

      Idealny dla suchej skóry

      Polecam bardzo serdecznie wszystkim tym, którzy chcą pozbyć się zmarszczek i uelastycznić skórę. Mnie pomógł rewelacyjnie.

        Napisz swoją opinię!

        Napisz opinię

        30 innych produktów w tej samej kategorii: