Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Olej z Awokado - Nacomi 30 ml Zobacz większe

Olej z Awokado - Nacomi 30 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


13,50 zł

Olej awokado rafinowany kosmetyczny - zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe w bardzo wysokiej koncentracji, dzięki czemu odnawia ochronno - barierowe funkcje epidermy, poprawia odporność skóry, zmiękcza ją i napina.

Więcej szczegółów

Olej awokado ma wysoką aktywność biologiczną. Zawiera wysoką koncentrację witamin A, B, D, H, E i proteiny, które posiadają działanie regenerujące i odmładzające. Chlorofil sprzyja usuwaniu toksyn z organizmu, wzbogaca krew tlenem i podnosi elastyczność skóry.

Stosowanie:
Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Nie ma działania drażniącego ani uczulającego. Bardzo dobry jako olej do masażu. Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. 

Maska przeciwzmarszczkowa na szyję i okolice dekoltu - do 1 stołowej łyżki oleju awokado dodajemy 1-2 krople oleju różanego, neroli lub drzewa sandałowego. Otrzymaną mieszanką nasączamy bawełniane serwetki i nakładamy je na problematyczne strefy na 15-30 minut 1-2 razy w tygodniu.

Poprawa napięcia skóry twarzy i szyi - do 1 stołowej łyżki oleju awokado dodajemy małą łyżeczkę soku z ogórka. Lekkimi masującymi ruchami nanosimy na twarz i pozostawiamy na 10-15 minut.

Maska oczyszczająca - pomaga pozbyć się zablokowanych porów, likwiduje przyczyny zapalenia gruczołów łojowych i poprawia koloryt skóry. Aby otrzymać olejek oczyszczający należy połączyć olej z awokado z olejem rycynowym w proporcji 1:1. Można również spróbować innych proporcji, na przykład dla skóry bardziej tłustej użyć więcej oleju rycynowego. Olej rycynowy znacznie poprawia właściwości oczyszczające. Do mieszanki można również dodać naturalnego olejku eterycznego z tymianku lub drzewa herbacianego. Olejki te mają silne działanie antybakteryjne i pomogą zlikwidować skupiska bakterii, które znajdują się w gruczołach łojowych powodując powstawanie stanów zapalnych i ropni.  Zabieg rozpoczynamy od wmasowania opuszkami palców olejku w skórę twarzy. Następnie położyć się i przykryć twarz ciepłą ściereczką (może być zwilżona) i potrzymać kilka minut, aby spowodować otwarcie porów. Wacikiem zebrać nadmiar oleju ze skóry. Dla lepszego efektu zabieg można powtórzyć kilkakrotnie. Na koniec przemyć twarz zimną wodą, by zamknąć pory.

Olejek moze być stosowany do włosów jako nawilżający kompres do włosów przed ich umyciem lub po umyciu jako środek nawilzający. Doskonale sprawdza się przy włosach suchych i puszących się.
Przechowanie:
Olej powinien być szczelnie zamknięty i przechowywany w chłodnym miejscu lub w lodówce.

Skład (INCI): Persea Gratissima Fruit Oil

Pojemność: 30 ml

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: