Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
 Olej jojoba tłoczony na zimno (Buxus chinensis) 50ml Zobacz większe

Olej jojoba tłoczony na zimno (Buxus chinensis) - Sunniva Med 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.


31,00 zł

Olej Jojoba, ekologiczny, tłoczony na zimno,  50 ml
Skład (INCI): Buxus chinensis

Właściwości:

  • natłuszcza i odżywia
  • doskonale się wchłania
  • przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku)
  • zapobiega powstawaniu rozstępów
  • leczy reumatyzm

Więcej szczegółów

Uwaga: Ostatnie sztuki

Olej jojoba zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witaminę F.

Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Olej jojoba zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.

Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.


Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę i włosy
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do przedłużania trwałości olejów o krótkim terminie ważności
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Objętość opakowania: 50 ml

Oceń 
2018-10-31

Uwielbiam

Olej jojoba chyba najlżejszy olej jaki do tej pory miałam! Doskonały dla cery mieszanej i tłustej, nawet trądzikowej. Lekki, szybko się wchłania, nie zapycha i jest bardzo bezpieczny. Uratował mnie nawet zimą, choć bałam się, że będzie na tą porę za lekki. Uspokaja cerę i pomógł mi nawet z suchymi skórkami. Polecam

    Oceń 
    2018-01-30

    Dobry do demakijażu

    Ten olej stosuje od dawna do demakijażu. świetnie normalizuje, rozpuszcza makijaż i łatwo się zmywa.

      Napisz swoją opinię!

      Napisz opinię

      30 innych produktów w tej samej kategorii: