Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Olej z pestek brzoskwiń (Prunus persica) - Sunniva Med 50 ml Zobacz większe

Olej z pestek brzoskwiń (Prunus persica) - Sunniva Med 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt lojalnościowy które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


14,00 zł

Skład (INCI): Prunus persica seed oil

Właściwości:

  • nawilża i wygładza
  • zmiękcza skórę
  • dostarcza witamin rozpuszczalnych w tłuszczach
  • regeneruje skórę

Więcej szczegółów

Ten produkt jest niedostępny

Znajduje zastosowanie w olejkach do skóry i masażu, w kremach do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej. Zwiększa odporność skóry na działanie środowiska, Działa łagodząco, regenerująco i wygładzająco.

Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. Olej brzoskwiniowy jest polecany do stosowania w kosmetykach dla cery dojrzałej, wrażliwej, podrażnionej. Może być stosowany jako olej bazowy w aromaterapii i masażu. Jako środek zmiękczający jest idealny do wyrobu kremów do twarzy, ciała i pielęgnacji ust.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Pojemność opakowania: 50 ml

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: