Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Olej Perilla - ekologiczny, tłoczony na zimno - Sunniva Med 50 ml Zobacz większe

Olej Perilla BIO tłoczony na zimno - Sunniva Med 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.


35,00 zł

Właściwości:

  • przeciwzapalne
  • przeciwalergiczne
  • przyspiesza gojenie ran i oparzeń
  • regeneruje i zwiększa elastyczność skóry
  • łagodzi zmiany trądzikowe - szczególnie w połączeniu z olejem tamanu
  • chroni przed zaczopowaniem ujść gruczołów łojowych
  • łagodzi egzemy o podłożu atopowym - szczególnie w połączeniu z ekstraktem z jęczmienia

Więcej szczegółów

Uwaga: Ostatnie sztuki

 

  • wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe
  • działa wzmacniająco na suche włosy i paznokcie

Perilla należy ona do rodziny roślin wargowych (Lamiaceae) i rośnie we Wschodniej i Południowej Azji, gdzie cieszy się dużym gronem zwolenników i gdzie od dawna jest tradycyjnie używana jako przyprawa i dodatek do potraw.

Określenie Omega-3-Perilla roślina zawdzięcza swoim składnikom, bowiem z nasion perilli można pozyskać olej, odznaczający się nadzwyczaj wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu alfa-linolenowego - roślinnego omega - 3. W żadnej innej roślinie omega - 3 nie występuje w takim stężeniu jak w roślinie Perilla frutescens (dwukrotnie więcej niż zawierają go ryby!). Olej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwalergiczne, łagodzi swędzenie i zaczerwienienie skóry.

Doskonały do pielęgnacji skóry atopowej, suchej, łuszczącej się. Dzięki niskiej zawartości kwasu oleinowego jest także idealnym składnikiem do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej.

Wskazania:
. skóra sucha, łuszcząca
. skóra atopowa
. skóra dojrzała z objawami starzenia
. skóra tłusta, trądzikowa, mieszana
. pękająca, sucha skóra dłoni i stóp
. podrażniona skóra dziecięca
. suche, rozdwajające się włosy

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Skład (INCI): Perilla frutescens seed Oil

Pojemność opakowania: 50 ml

Oceń 
2018-10-31

Ulubieniec

Szukasz czegoś lekkiego? Masz cerę trądzikową, stany zapalne i wszystko Cię zapycha? Lubisz oleje ale ciężko znaleźć idealny dla tłustej cery? To już znalazłeś ;)

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    30 innych produktów w tej samej kategorii: