Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Olej z awokado nieoczyszczony - zielony, tłoczony na zimno BIO (Persea gratissima) 50 ml Zobacz większe

Olej z awokado nieoczyszczony - zielony, tłoczony na zimno BIO (Persea gratissima) 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,40 zł.


20,00 zł

Olej z awokado, nieoczyszczony
Skład (INCI): Persea gratissima

Właściwości:

  • dostarcza niezbędnych kwasów tłuszczowych, witamin i aminokwasów
  • mocno nawilża i natłuszcza
  • może być stosowany przy skórze wrażliwej

Olej z awokado otrzymuje się w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado.

Więcej szczegółów

Ten produkt jest niedostępny

Olej awokado to źródło:
witamin: A, B, E, H, K, PP, F,
nienasyconych kwasów tłuszczowych,
aminokwasów i protein.
Olej awokado odżywia skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamuje parowanie wody ze skóry. Olej z awokado zawiera skwalen (podobnie jak olej rekina) posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz bogaty jest w chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący.

Olej z awokado łatwo wchłania się przez skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami.

Pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy.

Olej awokado nieoczyszczony zaliczany jest do grupy olejów gęstych. Z tego względu np. w masażu mieszany jest z innymi olejami.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

Pojemność opakowania: 50 ml

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: