Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Olej rokitnikowy (Hippophae Rhamnoides) tłoczony na zimno - Sunniva Med 50 ml Zobacz większe

Olej Rokitnikowy - Sunniva Med 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,40 zł.


26,00 zł

Olej z rokitnika, tłoczony na zimno z całego owocu. 

Więcej szczegółów

Uwaga: Ostatnie sztuki

Olej sprawdza się doskonale przy wspomaganiu leczenia oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, ran nekrotycznych, egzem, wyprysków, zmian alergicznych i stanów zapalnych skóry, zmian chorobowych i podrażnień skóry spowodowanych promieniowaniem słonecznym lub radioaktywnym.

Znacznie przyśpiesza gojenie się ran, formowanie się nowego, zdrowego naskórka jak również posiada właściwości zmniejsza blizny.

Stosowany do pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się,  wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, posiada właściwości przeciwzmarszczkowe.

Wzmacnia naturalną ochronę anty-UV, może być wykorzystywany do przyciemnienia skóry i nadania jej złocistego odcienia, zapobiega wypadaniu włosów, działa przeciwłupieżowo oraz poprawia stan samych włosów dodając im połysku.

Zawiera dużo witaminy E, minerałów oraz flawonoidów wpływających korzystnie na drobne naczynka krwionośne.

Stosowanie:

Zalecane jest stosowanie oleju w stężeniu do około 5% (nie należy stosować bez rozcieńczenia) jako dodatek do kremów, serum i balsamów, rozcierając na dłoni z innym kosmetykiem.

Skład (INCI): Hippophae Rhamnoides Oil.

Pojemność opakowania: 50 ml

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: