Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Mąka Lniana Brązowa pełnotłusta bezglutenowa BIO - bio Qlinar 500 g Zobacz większe

Mąka Lniana Brązowa pełnotłusta bezglutenowa BIO - bio Qlinar 500 g

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 18 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 18 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,90 zł.


18,70 zł

3,74 zł za 100 g

Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskiej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

Więcej szczegółów

SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Przepis na chleb podróżnika:
Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

Sposób wykonania:
1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli "krakersy" nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem "krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 25 g
Białko: 18,6 g
Sól: 0,14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto (g) 500
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): BIO QLINAR (mąki)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: ML-TECH Sp. z o.o., GRĄDY-WONIECKO 79/315, 18-312 RUTKI-KOSSAKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI (w dniach): 60

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: