Brak produktów
Włoski miód z kolendry Alce Nero jest łagodny w smaku z nutą karmelu.
Naturalne tabletki do mycia zębów są doskonałą alternatywą dla...
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Oliwa z oliwek uzyskana jest bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Niefiltrowana oliwa ze wsi. Łagodna, tłoczona na zimno z oliwek odmiany koroneiki, z drzew starszych niż 300 lat.
Olej lniany dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje swój naturalny skład. Często używany do sałatek. Zachowuje właściwości lnu.
Olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej.
Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Doskonały także do potraw na zimno takich jak sałatki, surówki, sosy, dressingi.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla.
Olej z miąższu AWOKADO tłoczony na zimno.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 60 %, kwas kaprynowy: 40 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT).
Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu.
Ekologiczny olej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno.
Odpowiedni do dań z warzywami, zup, sałatek i dressingów.
Najwyższej jakości olej sezamowy tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Idealny do gotowania, lekkiego smażenia i pieczenia ciast. Dzięki swemu łagodnemu smakowi MASŁA udoskonala smak Twoich potraw. Doskonały również do sałatek, surówek i sosów.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Olej ryżowy rafinowany. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia olej z ryżu jest doskonały do pieczenia i smażenia.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Olej sezamowy przypomina swą delikatnością ORZECHY LASKOWE. Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem.
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek. Odpowiednia do pieczenia i smażenia. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury...
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. Olej zaleca się stosować wyłącznie na zimno. Opakowanie 250 ml zawiera ok. 10 porcji produktu. Olej można również stosować jako dodatek do sałatek i surówek.
Mieszanka oleju słonecznikowego i oliwy z oliwek extra virgin o smaku chili i pomidora. Odpowiednia do pieczenia. Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Ekologiczny olej z pestek dyni tłoczony na zimno. Dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.
Ekologiczny olej sezamowy z prażonych nasion.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi.
Olej powstał z wyselekcjonowanych ze szczególną starannością, najwyższej jakości ziaren SEZAMU pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno.
Olej z pierwszego tłoczenia z nasion czarnuszki (Nigella sativa), nierafinowany.
Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz sosów dla uwydatnienia ich smaku.
Olej konopny znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako dodatek do kasz, ziemniaków , sałatek, surówek, gotowanych warzyw.
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy z dodatkiem płatków nagietka, bławatka oraz róży. Idealny jako dodatek do sałatek, dipów, pizzy oraz innych dań.
Delikatny w smaku olej sezamowy doskonale nadaje się do potraw kuchni azjatyckiej oraz do naturalnej pielęgnacji skóry.
Olej został wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości surowca pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Neutralny, delikatny smak i zapach oleju pozwala zachować naturalny smak potraw. Wysoka temperatura dymienia zapewnia smażenie i pieczenie bez dymu i pryskania. Polecany także do sałatek, marynat i sosów.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.Idealna do sałatek, surowych warzyw i zapiekanek. Nadaje się do pieczenia.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno.
Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianej SOJA.
Ekologiczny olej z nasion konopi siewnych tłoczony na zimno.
Ghee jest tłuszczez z masła, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia do 250 stopni Celcjusza. Kozie masło posiada smaczny, charakterystyczny smak. Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 60 %, kwas kaprynowy: 40 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT).
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy wzbogacony ekstraktem z grzybów leśnych takich jak borowik szlachetny i podgrzybek. Idealnie podkreśli smak dań z makaronem czy ryżem, pierogów, sałatek oraz bigosu.
Ekologiczny olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno.
Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
Olej z LNIANKI (RYDZOWY) tłoczony na zimno.
Olej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju SEZAMOWEGO. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą.
Spożywczy olej arganowy virgin, tłoczony na zimno.
Ten delikatny olej uwydatnia naturalny smak sałatek i surowych warzyw.
Tłoczony na zimno jest jednocześnie delikatnym olejem Gourmet o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo jest on bogaty w witaminę E, dzięki czemu chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Już 3 łyżki (30 ml) oleju z MIGDAŁÓW pokrywają dzienne zapotrzebowanie. Dzięki delikatnemu migdałowemu smakowi jest on idealny do...