Brak produktów
Miętowy żel do mycia pierwszych zębów stałych.
Łagodna, kojąca higiena i pielęgnacja wrażliwych dziąseł i pierwszych...
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Oliwa z oliwek uzyskana jest bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Ekologiczny olej z pestek dyni tłoczony na zimno. Dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Olej z miąższu AWOKADO tłoczony na zimno.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 60 %, kwas kaprynowy: 40 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT).
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi.
Olej powstał z wyselekcjonowanych ze szczególną starannością, najwyższej jakości ziaren SEZAMU pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu.
Ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno.
Delikatny w smaku olej sezamowy doskonale nadaje się do potraw kuchni azjatyckiej oraz do naturalnej pielęgnacji skóry.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Idealny do gotowania, lekkiego smażenia i pieczenia ciast. Dzięki swemu łagodnemu smakowi MASŁA udoskonala smak Twoich potraw. Doskonały również do sałatek, surówek i sosów.
Chania Kritis, Oliwa z oliwek extra virgin z Krety (PGI) powstaje w skąpanym w słońcu regionie Chania na północy wyspy. Wyjątkowość tej oliwy polega na chronionym oznaczeniu geograficznym (PGI). Oznacza to, że przynajmniej jeden z etapów jej produkcji (produkcja, przetwarzanie, wytwarzanie) musi przebiegać na wyznaczonym obszarze.
Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Doskonały także do potraw na zimno takich jak sałatki, surówki, sosy, dressingi.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno.
Ekologiczny olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno.
Olej ryżowy rafinowany. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia olej z ryżu jest doskonały do pieczenia i smażenia.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Olej sezamowy przypomina swą delikatnością ORZECHY LASKOWE. Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem.
Olej z LNIANKI (RYDZOWY) tłoczony na zimno.
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek. Odpowiednia do pieczenia i smażenia. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury...
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. Olej zaleca się stosować wyłącznie na zimno. Opakowanie 250 ml zawiera ok. 10 porcji produktu. Olej można również stosować jako dodatek do sałatek i surówek.
Mieszanka oleju słonecznikowego i oliwy z oliwek extra virgin o smaku chili i pomidora. Odpowiednia do pieczenia. Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
Ekologiczny olej sezamowy z prażonych nasion.
Niefiltrowana oliwa ze wsi. Łagodna, tłoczona na zimno z oliwek odmiany koroneiki, z drzew starszych niż 300 lat.
Ekologiczny olej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno.
Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz sosów dla uwydatnienia ich smaku.
Olej konopny znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako dodatek do kasz, ziemniaków , sałatek, surówek, gotowanych warzyw.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy z dodatkiem płatków nagietka, bławatka oraz róży. Idealny jako dodatek do sałatek, dipów, pizzy oraz innych dań.
Odpowiedni do dań z warzywami, zup, sałatek i dressingów.
Najwyższej jakości olej sezamowy tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego.
Olej lniany dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje swój naturalny skład. Często używany do sałatek. Zachowuje właściwości lnu.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Olej shea BIO PLANÈTE to cząstka Afryki w europejskiej kuchni. To „złoto afrykańskich kobiet” jest nie tylko stosowane tradycyjnie w kosmetyce (do pielęgnacji skóry i włosów) i medycynie, ale jest także obecne w diecie.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianej SOJA.
Ghee jest tłuszczez z masła, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia do 250 stopni Celcjusza. Kozie masło posiada smaczny, charakterystyczny smak. Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Świeżo tłoczona oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym aromacie białej trufli.
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy wzbogacony ekstraktem z grzybów leśnych takich jak borowik szlachetny i podgrzybek. Idealnie podkreśli smak dań z makaronem czy ryżem, pierogów, sałatek oraz bigosu.
Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
Świeżo tłoczona oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym aromacie białej trufli.
Olej z pestek winogron jest odporny na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu nadaje się do smażenia, grillowania i pieczenia.
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Olej z pierwszego tłoczenia z nasion czarnuszki (Nigella sativa), nierafinowany.
Spożywczy olej arganowy virgin, tłoczony na zimno.