Brak produktów
Ekologiczne wafelki (4x30g)
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz...
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Głównie nadaje się do smażenia i gotowania. Nie jest rafinowany natomiast jest dezodoryzowany.
Olej sezamowy przypomina swą delikatnością ORZECHY LASKOWE. Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem.
Ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno, niefiltrowany, dzięki czemu zachowuje swój naturalny charakter. Nadaje się do spożycia zarówno na ciepło jak i na zimno. Produkt polski.
Olej z LNIANKI (RYDZOWY) tłoczony na zimno.
Olej z miąższu AWOKADO tłoczony na zimno.
Ekologiczny olej z pestek dyni tłoczony na zimno, niefiltrowany. Dobrze komponuje się z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami. Produkt polski.
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek. Odpowiednia do pieczenia i smażenia. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury...
Olej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju SEZAMOWEGO. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.