Brak produktów
Suplement diety.
Sok z wiśni wytworzony z najwyższej jakości koncentratu. Do...
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
MASŁO klarowane polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Oliwa z oliwek uzyskana jest bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Niefiltrowana oliwa ze wsi. Łagodna, tłoczona na zimno z oliwek odmiany koroneiki, z drzew starszych niż 300 lat.
Olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej.
Olej z miąższu AWOKADO tłoczony na zimno.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Ekologiczny olej sezamowy z prażonych nasion.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi.
Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu.
Ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno.
Olej z pierwszego tłoczenia z nasion czarnuszki (Nigella sativa), nierafinowany.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Odpowiedni do dań z warzywami, zup, sałatek i dressingów.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Idealny do gotowania, lekkiego smażenia i pieczenia ciast. Dzięki swemu łagodnemu smakowi MASŁA udoskonala smak Twoich potraw. Doskonały również do sałatek, surówek i sosów.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Jest podstawą zimnych dań. Jego delikatny aromat stanowi idealną bazę do dressingów i dipów.Dobrze komponuje się z tuńczykiem, jajkiem, sałatkami, burakami i kukurydzą.
Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze dzięki wysokiej zawartości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Doskonały także do potraw na zimno takich jak sałatki, surówki, sosy, dressingi.
Ekologiczny olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno.
Olej z pestek winogron jest odporny na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu nadaje się do smażenia, grillowania i pieczenia.
Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek Biancolilla.
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Olej sezamowy przypomina swą delikatnością ORZECHY LASKOWE. Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem.
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio z oliwek. Odpowiednia do pieczenia i smażenia. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury...
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Mieszanka oleju słonecznikowego i oliwy z oliwek extra virgin o smaku chili i pomidora. Odpowiednia do pieczenia. Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 60 %, kwas kaprynowy: 40 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT).
Olej powstał z wyselekcjonowanych ze szczególną starannością, najwyższej jakości ziaren SEZAMU pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz sosów dla uwydatnienia ich smaku.
Olej konopny znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako dodatek do kasz, ziemniaków , sałatek, surówek, gotowanych warzyw.
Najwyższej jakości olej sezamowy tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego.
Delikatny w smaku olej sezamowy doskonale nadaje się do potraw kuchni azjatyckiej oraz do naturalnej pielęgnacji skóry.
Olej został wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości surowca pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Olej lniany dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje swój naturalny skład. Często używany do sałatek. Zachowuje właściwości lnu.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.Idealna do sałatek, surowych warzyw i zapiekanek. Nadaje się do pieczenia.
Chania Kritis, Oliwa z oliwek extra virgin z Krety (PGI) powstaje w skąpanym w słońcu regionie Chania na północy wyspy. Wyjątkowość tej oliwy polega na chronionym oznaczeniu geograficznym (PGI). Oznacza to, że przynajmniej jeden z etapów jej produkcji (produkcja, przetwarzanie, wytwarzanie) musi przebiegać na wyznaczonym obszarze.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno.
Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianej SOJA.
Ekologiczny olej z nasion konopi siewnych tłoczony na zimno.
Ghee jest tłuszczez z masła, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia do 250 stopni Celcjusza. Kozie masło posiada smaczny, charakterystyczny smak. Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Olej MCT to znakomite uzupełnienie codziennej diety w kwas kaprylowy oraz kwas kaprynowy. Kompozycja średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych: kwas kaprylowy: 60 %, kwas kaprynowy: 40 %. Obydwa te kwasy zaliczane są do tzw. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (z angielskiego medium chain triglycerides - MCT).
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy wzbogacony ekstraktem z grzybów leśnych takich jak borowik szlachetny i podgrzybek. Idealnie podkreśli smak dań z makaronem czy ryżem, pierogów, sałatek oraz bigosu.
Olej ryżowy rafinowany. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia olej z ryżu jest doskonały do pieczenia i smażenia.
Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
Świeżo tłoczona oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym aromacie białej trufli.
Olej z LNIANKI (RYDZOWY) tłoczony na zimno.
Olej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju SEZAMOWEGO. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. Olej zaleca się stosować wyłącznie na zimno. Opakowanie 250 ml zawiera ok. 10 porcji produktu. Olej można również stosować jako dodatek do sałatek i surówek.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.