Brak produktów
Smak soku zależy od odmiany owoców. Mętność i osad to zjawisko naturalne...
Sok bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu) z owoców czarnej...
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.
Ekologiczny cukier trzcinowy z mieloną skórką z cytryny.
Zawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki.
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Kostki warzywne Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, są idealne do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego - reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Ekologiczny cukier trzcinowy z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
Przyprawa do dań jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Harissa jest to ostra przyprawa, której głównym składnikiem są papryczki chili. Stosowana jest głownie w kuchni arabskiej. Idealnie sprawdza się jako dodatek do makaronów, kuskusu, zup, kanapek oraz jako marynata do mięs.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.
Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Kompozycja ziół i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych.
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni.
Ekologiczny bulion bez dodatku cukrów.
Zawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki.
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Asafetyda jest używana głównie w wegetariańskiej kuchni indyjskiej, w której silny aromat czosnku i cebuli poprawia smak wielu potraw.
Sól ta jest podstawowym składnikiem każdej kuchni na świecie. Dodaje wszystkim potrawom wyrazistości i wydobywa z nich najlepsze walory smakowe.
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Bulion warzywny może stanowić bazę do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.