Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Żywy olej z Orzecha Włoskiego BIO - W Zielone 100 ml Zobacz większe

Żywy olej z Orzecha Włoskiego BIO - W Zielone 100 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 33 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 33 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,65 zł.


33,00 zł

33,00 zł za 100 ml

Ma finezyjny smak, piękną, złocistą barwę i bardzo wysoką zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak omega-3 i omega-6, czy omega-9. Żywy olej z orzechów włoskich to prawdziwy rarytas, który sprawdzi się, zarówno jako intrygujący składnik kulinarny, jak i wyrób o właściwościach zdrowotnych.

Więcej szczegółów

Uwaga: Ostatnie sztuki

Kupując nasze produkty masz gwarancję najwyższej jakości. Oleje wytłaczane są ręcznie w naszej pracowni dwa razy w tygodniu. Szklana butelka z ciemnego szkła chroni nienasycone kwasy tłuszczowe przed rozkładem. Produkt rzemieślniczy, bezpośrednio od producenta. 

 Produkt rolnictwa ekologicznego (PL-EKO-04).

Żywy olej z orzechów włoskich

Ma finezyjny smak, piękną, złocistą barwę i bardzo wysoką zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak omega-3 i omega-6, czy omega-9. Żywy olej z orzechów włoskich to prawdziwy rarytas, który sprawdzi się, zarówno jako intrygujący składnik kulinarny, jak i wyrób o właściwościach zdrowotnych. Obok tego wykwintnego oleju nie można przejść obojętnie!

Co sprawia, że olej jest żywy?

Olej, który pretenduje do miana „żywego”, musi powstać w wyniku odpowiedniego procesu. Kluczową kwestią, jest pozyskiwanie wyrobu tylko i wyłącznie z pierwszego tłoczenia na zimno. Do produkcji naszego oleju używamy starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich, które pozyskujemy od lokalnych producentów. Taki sposób działania daje zarówno nam, jak i klientom gwarancję najwyższej jakości. Wszystkie nasze wyroby, bezpośrednio po wytłoczeniu przelewane są do solidnych butelek wykonanych z ciemnego szkła, co chroni produkt przed niepożądanym działaniem promieni słonecznych. Nie stosujemy takich procesów jak rafinacja czy utrwalanie oleju. Nasza pasja i zaangażowanie, są kluczem do świeżości pozyskiwanych wyrobów.

Magia smaku

Smak oleju z orzechów włoskich to romans subtelności z wyrazistością. W pierwszych chwilach po degustacji dominują w nim nuty orzechowe, mocniejsze i wyraziste. Jednak po chwili, gdy nasze kubki smakowe na dobre przywitają ten wspaniały wyrób, wyczujemy delikatniejszy, karmelowy smak. Należy pamiętać, że żywy olej z orzechów włoskich nadaje się do spożycia tylko na zimno. Po obróbce termicznej traci nie tylko swój unikatowy smak, ale również wspaniałe właściwości odżywcze.

Kuchenne rewolucje

Mnogość zastosowań oleju z orzechów włoskich jest ogromna. Produkt ten stanowi ważny składnik potraw kuchni francuskiej czy australijskiej, ale i u nas zaczyna zdobywać coraz większą popularność. Fantastycznie komponuje się z deserami, zarówno słodkimi, jak i tymi bardziej wytrawnymi. Skropienie kilkoma kroplami oleju domowego sernika, tuż przed podaniem, nada ciastu intrygującego smaku i zapachu. W przypadku deserów można stosować go również jako dekorację talerza, która zachwyci nie tylko aromatem, ale i wyglądem. Olej z orzechów włoskich to również świetne dopełnienie różnorakich sałatek i makaronów. Doskonale przełamie goryczkowy smak świeżego szpinaku, znajdzie również zastosowanie jako składnik spajający makaron penne z pieczarkami, parmezanem i szynką parmeńską. To oczywiście tylko kilka przykładów zastosowania oleju z orzechów włoskich. Ogranicza cię jedynie wyobraźnia!

Szeroki wachlarz wartości odżywczych

Wyjątkowo wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że olej z orzechów włoskich ma zbawienny wpływ na układ krążenia. Produkt ten obfituje także w szereg witamin, między innymi A, E, K. Dzięki tak szerokiej gamie składników odżywczych, olej wykazuje działanie przeciwzapalne oraz antybakteryjne. Należy odnotować fakt, że olej z orzechów włoskich fenomenalnie usprawnia procesy trawienne i korzystnie wpływa na funkcjonowanie jelit. Regularne spożywanie tego wyrobu ma również działanie odchudzające. Natomiast jeśli zastosujemy go bezpośrednio na skórę, odpowiednio ją nawilży i zregeneruje. Żywy olej z orzechów włoskich, jest również rekomendowany w przypadku problemów takich jak, łuszczyca czy nadmierna suchość naskórka.

Jak go przechowywać?

Olej należy przechowywać w lodówce do 6-ciu miesięcy. Żeby wykorzystać maksymalnie dobroczynne właściwości oleju należy spożyć go w ciągu 14 dni. Żywe oleje tłoczymy raz w tygodniu. Zawiera naturalny osad.

Skład:

Olej z orzechów włoskich BIO 100%

Objętość netto (ml) 100
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): W Zielone
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: LOV Organic Sp. z o.o. ul. Mościckiego 1, 24-100 Puławy
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: