Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Świąteczny Niezbędnik - Dary Natury Zobacz większe

Świąteczny Niezbędnik - Dary Natury

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 39 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 39 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,95 zł.


39,99 zł

12,05 zł za 100 g

W niezbędniku znajdują się:

- Susz Wigilijny BIO - Dary Natury 200g

- Herbatka Świąteczna BIO - Dary Natury 120g

- Sianko Wigilijne z Trawą Żubrówką - Dary Natury 8-12g

Więcej szczegółów

Susz Wigilijny BIO - Dary Natury 200g

Ekologiczna mieszanka suszonych owoców.

SKŁADNIKI
śliwka* 40 %, jabłko* 30 %, gruszka* 30 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Suszone owoce zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3-4 godziny.
2. Pomarańczę i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki.
3. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły.
4. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanego dzbanka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1117 kJ/264 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 55 g
Białko: 2,0 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Herbatka Świąteczna BIO - Dary Natury 120g

Doskonała herbatka szczególnie na chłodniejszą porę roku. Połączenie wysokiej jakości ekologicznych składników pozwoli nam przygotować idealny napój na ten niezwykły czas jakim są Święta Bożego Narodzenia.

SKŁADNIKI
róża owoc*, pigwowiec owoc*, głóg owoc*, werbena cytrynowa*, hibiskus*, skórka pomarańczy*, cynamon kora*, imbir*, goździki, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Sianko Wigilijne z Trawą Żubrówką - Dary Natury 8-12g

Sianko wigilijne to przede wszystkim kontynuacja pięknej tradycji wigilijnego stołu. Nieodzownym elementem Wigilii Bożego Narodzenia było przykrywanie stołu białym obrusem pod który wkładano sianko. Był to symbol skromności i ubóstwa, w jakim na świat przyszedł Jezus. Wierzono również, ze zapewni to wszystkim domownikom pomyślność i dostatek w nadchodzącym roku. W niektórych rejonach Polski wyciągało się źdźbła siana spod obrusa – zielone symbolizowało zdrowie, źdźbło z kłosami – dostatek, a suche – złe samopoczucie. Zwyczaj ten, choć coraz bardziej zapomniany nadal jest kultywowany w wielu domach na terenach Podlasia.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: