Brak produktów
Produkt kakaowy z olejem migdałowym, kawałkami precli i solą morską.
Herbata Assam o ostrym słodowym, wyjątkowo bogatym smaku.
Ekologiczny ryż parboiled został poddany wstępnej obróbce termicznej, dzięki czemu po ugotowaniu nie skleja się, ani nie pęcznieje.
Cukier puder charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu.
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.
Ekologiczne śliwki kalifornijskie bez pestek suszone 100%.
Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz.
Ekologiczne suszone banany oblane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca, słodzone cukrem kokosowym.
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki,...
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion.
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Ekologiczne musli orzechowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Przed spożyciem zalecamy poddać musli krótkotrwałej obróbce cieplnej.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.
Ekologiczne suszone daktyle oblane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca, słodzoną cukrem kokosowym.
Ekologiczny SEZAM biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań.
Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.
Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.
Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.
Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań.
Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.
Ekologiczny kisiel z bananami.
Ekologiczny syrop klonowy jasny 100 %.
Ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań.
Ekologiczne orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone MIGDAŁY. Ekologiczne PISTACJE nieprażone i niesolone, to wyśmienita samodzielna przekąska.
Ekologiczne płatki daktylowe charakteryzują się słodkim smakiem z nutką toffi. Polecamy jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do owsianek, wypieków i deserów.
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika.
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby...
Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Produkowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej.
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczna trawa jęczmienna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych łodyżek jęczmienia. Trawa jęczmienna uprawiana jest w systemie rolnictwa ekologicznego na nieskażonych obszarach uprawnych. Nasiona sadzone są jesienią i w ciągu kilku miesięcy rozwoju przyswajają najcenniejsze składniki mineralne z żyznej gleby.
Białko z ekologicznego ryżu brązowego pozostawia na długo uczucie sytości.
Ekologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów.
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikro algi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i...
ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. Ziarna ORKISZu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. ORKISZ można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę ORKISZową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast. Ugotowany i zmiksowany ORKISZ jest świetną bazą kotletów i past.
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia prażonych ziaren owsa. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków.
Ekologiczny cukier trzcinowy z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa.
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania...
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie.
Kompozycja najwyższej jakości owoców i przypraw korzennych, pozwalająca na stworzenie wybornego, aromatycznego grzańca na bazie herbaty lub innego ulubionego, jesienno-zimowego napoju.
Mix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past.
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
Polecamy jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów. Przed spożyciem dokładnie wymieszać.
Suplement diety. Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i...
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.