Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 11 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 11 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,55 zł.
11,60 zł
38,67 zł za 100 g
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach.
Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.