Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Nowy Żelatyna w proszku BIO - Amylon 20 g Zobacz większe

Żelatyna w proszku BIO - Amylon 20 g

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 6 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 6 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,30 zł.


6,90 zł

13,80 zł za 100 g

Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych.

Więcej szczegółów

Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Masa netto (g) 20
Masa brutto (kg) 0,024
Objętość brutto (ml) 35
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
PRODUCENT (marka): AMYLON 
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
KRAJ PRODUCENTA: Czechy

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: