Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Nowy Makaron CALAMARATA z groszku i ryżu brązowego bezglutenowy BIO - Pasta Natura 250 g Zobacz większe

Makaron CALAMARATA z groszku i ryżu brązowego bezglutenowy BIO - Pasta Natura 250 g

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 11 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 11 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,55 zł.


11,50 zł

4,60 zł za 100 g

Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

Więcej szczegółów

SKŁADNIKI
50 % mąka z zielonego groszku*, 50 % mąka ryżowa pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Masa netto (g) 250
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): PASTA NATURA
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN
KRAJ PRODUCENTA: Włochy

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: