Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 17 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 17 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,85 zł.
17,00 zł
5,67 zł za 100 g
Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy.
Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.
SKŁADNIKI
inulina z korzenia cykorii 100 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 8,0 g
Błonnik: 89 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.