Brak produktów
Katalog
Multivit Men z żeń-szeniem koreańskim to suplement diety dedykowany dla...
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.
Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Ekologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki,...
Ekologiczny bezglutenowy kisiel o smaku cytrynowym.
Kombucha ta jest mieszanką włoskiego ogórka z Toskanii z mocnym aromatem kolendry z prowincji Trentino-Alto. Ręcznie przygotowana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z ogórkiem i kolendrą. Delikatnie musująca.
Koncentrat z ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy. Produkt wegański.
Ekologiczne bezglutenowe wafle kukurydziane.
Idealna dla dzieci. 6 placków w opakowaniu. Tortille mogą być wypełnione różnymi rodzajami mięs, ryb, ryżem, fasolą, sałatkami, tofu, lodami.
Ten napój to pikantna kompozycja połączenia aromatycznego imbiru, soku jabłkowego i cytryny. Idealnie nadaje sie do posiłków. Produkt pasteryzowany.
Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego SEZAMU łuszczonego. Pasta stosowana może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecana również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt niepasteryzowany.
Ekologiczne śliwki kalifornijskie bez pestek suszone 100%.
Ekologiczny makaron 2-jajeczny KRAJANKA.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Ekologiczny makaron (żytni razowy) RURKA.
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
Marmolada z czerwonej pomarańczy. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczna mąka ORKISZOWA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze.
Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania...
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Produkt wegański.
Wyciąg ze świeżego ziela pokrzywy. Produkt pasteryzowany. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć. Partie mogą się nieznacznie od siebie różnić pod względem koloru, smaku oraz zapachu, co nie stanowi wady jakościowej.
Sok owocowy odtworzony z zagęszczonego soku owocowego. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczny sok z czerwonych winogron. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.
Sok bezpośredni, tłoczony (NFC). Produkt pasteryzowany.
Sok bezpośredni, tłoczony (NFC). Produkt pasteryzowany.
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, SELERA, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.
Produkt pasteryzowany. Sok NFC - nie z koncentratu.
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek i buraków oraz pasteryzację.
Ekologiczne ORZECHY MACADAMIA to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują...
Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.
Paluszki orkiszowe pełnoziarniste solone.
Złote, udekorowane solą przekąski o chrupiącej teksturze.
Pasta o intensywnym smaku warzyw. Idealna do pieczywa.
Gęsta pasta o intensywnym smaku pomidorków cherry i bazylii. Idealna do pieczywa.
Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.
Napój kombucha typu shot, który stanowi połączenie filtratu z fermentatu kombuchy bogatego w niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego probiotyki z przecierem z aceroli i imbirem, które wspomogą Twój układ odpornościowy.
Ekologiczne płatki JĘCZMIENNE uzyskuje się z gniecionych ziaren jęczmienia. Płatki JĘCZMIENNE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczny sos pomidorowy. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół.
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
Pomidory PELATI bez skóry.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Ekologiczna herbatka polecana przy zaparciach.
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży z dodatkiem hibiskusa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Ekologiczna herbatka z koszyczków rumianku. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Ekologiczny sos sałatkowy z czosnkiem niedźwiedzim.