Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies

Olejek eteryczny - Mandarynkowy - Etja 10 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,40 zł.


21,00 zł

Posiada właściwości antyseptyczne, uspokajające i tonizujące. Działa antydepresyjnie, doskonały w stanach rekonwalescencji, wpływa kojąco na centralny układ nerwowy. Pomaga w bezsenności. Jak wszystkie olejki cytrusowe, olejek mandarynkowy jest fototoksyczny, więc należy unikać ekspozycji na słońcu i unikać wystawiania skóry na promienie UV.

Więcej szczegółów

Naturalny olejek otrzymuje się z owoców drzewa mandarynkowego. Posiada właściwości antyseptyczne, uspokajające i tonizujące. Działa antydepresyjnie, doskonały w stanach rekonwalescencji, wpływa kojąco na centralny układ nerwowy. Pomaga w bezsenności. Jak wszystkie olejki cytrusowe, jest światłoczuły i nie należy go stosować podczas opalania lub wystawiana skóry na promienie UV. 

Wszystkie olejki eteryczne oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne
Każdy produkt Etja jest zarejestrowany w bazie CPNP oraz przebadany dermatologicznie.

DZIAŁANIE

Antydepresyjne, uspokajające, tonizujące.

SPOSÓB UŻYCIA

  • aromatyczna kąpiel 
  • odprężający masaż 
  • aromatyzacja powietrza - kominek zapachowy, dyfuzor, rozpylacz w sprayu,
  • skrapianie pościeli - pomaga w walce z bezsennością,
  • dodatek do naturalnych olejów bazowych, maseł roślinnych, kremów i balsamów, 
  • bakteriobójczy dodatek o przyjemnym zapachu do prania.

NUTA

Zapachowa górna

KOLOR

Lekko pomarańczowy

ZAPACH

Orzeźwiający, słodki, świeży owocowy zapach

DOBRA KOMPOZYCJA Z OLEJKIEM

Bergamotowym i innymi olejkami cytrusowymi, lawendowym, kminkowym, geraniowym.

PRZECIWWSKAZANIA

Jak wszystkie olejki cytrusowe nie stosować na skórze podawanej promieniom UV (słoneczne, solarium). Unikać kontaktu z oczami.

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

KRAJ POCHODZENIA

Włochy.

Skład (INCI): Citrus Nobilis Oil

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: