Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies

Olej z nasion Dzikiej Róży Piżmowej - Etja 50 ml

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.


33,00 zł

Zawiera kwas trans-retinowy, omega-3, 6 oraz witaminy A, C, E. Wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze. Stymuluję regeneracje tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia i owrzodzenia skóry.

Więcej szczegółów

Uwaga: Ostatnie sztuki

DZIKA RÓŻA PIŻMOWA /Rosa Moschata/ 

Krzew pochodzący z rodziny różowatych. Roślina z twardymi i ostrymi kolcami występuje na obszarach umiarkowanych w ciepłych częściach półkuli północnej. Rośnie praktycznie w całej Europie na terenach znajdujących się do 1500 m n.p.m.. Występuje również w północnej Afryce, w całej Azji, a także w Australii i Nowej Zelandii. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów. Zawierają w sobie sporą ilość witaminy C.

NATURLANY OLEJ Z NASION DZIKIEJ RÓŻY PIŻMOWEJ BIO /Rosa Moschata Seed Oil/  

Jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek znajdujących się we wnętrzu dojrzałych owoców róży piżmowej. Zawiera kwas transretinowy, omega-6, omega-3, witaminy C, E oraz naturalne karotenoidy (kwas retinowy - witamina A). Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr). Przeznaczony do pielęgnacji skóry starzejącej się, dojrzałej, suchej i zniszczonej. 

Olej z Nasion Dzikiej Róży Piżmowej BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • Bezpośrednio na skórę. Delikatnie wmasowywać kilka kropel na oczyszczoną twarz do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • masaż nawilżająco-ściągający we własnym zakresie
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych polecamy jako dodatek do kosmetyków w stężeniu do 20 %.
  • kąpiel poprawiająca elastyczność skóry. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 5-10 ml oleju.
  • baza do produkcji domowych serum odmładzających
  • moczenie stóp - regeneruje i wygładza popękane pięty. Do miski z ciepłą woda wlać 5-8 ml oleju, starając się co jakiś czas ruszać stopami.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Ameryka Południowa

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym.Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: