Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 29 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 29 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,45 zł.
29,90 zł
0,60 zł za szt.
Suplement diety.
BeOrganic, Chlorella BIO 500 mg wykazuje się zawartością białka na poziomie aż 62%
Chlorella vulgaris to zielona mikroalga, którą można znaleźć w słodkiej wodzie. Ma jeden z najbardziej kompletnych profili biochemicznych w naturze. Chlorella Vulgaris jest jednym z niewielu gatunków mikroalg zatwierdzonych przez EFSA jako żywność lub składnik żywności.
BeOrganic, Chlorella BIO 500 mg jak większość produktów w rynku składa się ogólnie z białka, węglowodanów, kwasów tłuszczowych, minerałów i witamin.
Składniki: Ekologiczna Chlorella zwyczajna w proszku (Chlorella vulgaris), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
Składniki |
1 kapsułka |
6 kapsułek |
Ekologiczna Chlorella zwyczajna w proszku (Chlorella vulgaris) |
500 mg |
3000 mg |
w tym Białko Chlorofil |
310 mg 7,5 mg |
1860 mg 45 mg |
Chlorella zwyczajna:
pomaga wydalić trujący, niezdrowy związek z organizmu (metale ciężkie)
jest naturalnym źródłem niezbędnych składników odżywczych, witamin i minerałów
wspomaga witalność
pomaga utrzymać odpowiedni poziom energii
można ją stosować w przypadku przejściowego zmęczenia
wspiera system ochronny organizmu
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-6 kapsułek w trakcie lub po posiłku popijając wodą.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Główne korzyści:
właściwości przeciwutleniające: potencjalna zdolność przeciwutleniająca chlorelli została przypisana działaniu określonych składników chlorelli, takich jak chlorofile, witaminy przeciwutleniające, minerały i związki fenolu
algi opracowały system chroniący przed foto-oksydacyjnym uszkodzeniem przez mechanizmy antyoksydacyjne w celu detoksykacji i eliminacji reaktywnych form tlenu (ROS). Podczas normalnego metabolizmu zachodzi ciągłe wytwarzanie ROS w komórkach tlenowych.
Chlorofil:
Chlorella jest najbogatszym znanym źródłem chlorofilu, „krwi roślin”, która nadaje mu szmaragdowo zielony kolor.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.