Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Herbata zielona  MATCHA TRADYCYJNA Japońska BIO - MOYA MATCHA 30 g Zobacz większe

Herbata zielona MATCHA TRADYCYJNA Japońska BIO - MOYA MATCHA 30 g

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 56 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 56 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 2,80 zł.


56,00 zł

186,67 zł za 100 g

Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak.

Więcej szczegółów

Iealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.

SKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
- Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 - 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
- Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
- Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa brutto (kg) 0,076
Objętość brutto (ml) 340
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT: BIO
PRODUCENT (marka): MOYA MATCHA 
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA
KRAJ PRODUCENTA: Polska
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI (w dniach): 120

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: