Brak produktów
Katalog
UWAGA - ZMIANA KOLORYSTYKI- NOWE NEUTRALNE ODCIENIE Nowa neutralna baza...
UWAGA - ZMIANA KOLORYSTYKI- NOWE NEUTRALNE ODCIENIE Nowa neutralna baza...
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia prażonych ziaren owsa. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków.
Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania...
Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Mąka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Produkt wegański.
Migdały w czekoladzie mlecznej i cynamonie.
Najbardziej popularny miód o kolorze żółtym, czasem jasnobrązowym. Oczarowuje łagodnym smakiem i zapachem wiosennych kwiatów. Delikatny w smaku - chętnie wybierany przez dzieci.
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)
Zachowując wszystkie walory soków kwaszonych smak tego soku jest bardzo zbliżony do smaku soku ze świeżej marchwi.
Sok owocowy odtworzony z zagęszczonego soku owocowego. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczny sok z czerwonych winogron. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.
Produkt pasteryzowany. Bezpośredni sok (nie z koncentratu) z ekologicznych cytryn, pochodzących z Sycylii. Polecamy jako dodatek do herbaty, a także do marynat i sosów. Świetnie komponuje się z sorbetami oraz orzeźwiającymi napojami.
Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość witaminy C.
Musli błonnikowe z truskawką to starannie skomponowana mieszanka płatków owsianych, owoców, nasion i truskawek liofilizowanych. 50 % owoców i nasion.Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonała propozycja na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika...
Ocet JABŁKOWY niefiltrowany.
Ogórki kiszone małosolne. Produkt pasteryzowany.
Oliwki można wykorzystać jako dodatek do sałat, past oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej.
Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.
Ekologiczne ORZECHY LASKOWE to bardzo pożywny owoc leszczyny. Są podstawowym składnikiem mieszanki studenckiej. Zmielone grubo lub na mąkę wchodzą w skład ciast, past i innych deserów. Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.
Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA prażone i solone to smaczna przekąska na każdą okazję. Sprawdzą się również jako dodatek do past, sałatek i różnego rodzaju wytrawnych potraw.
Można stosować jako dodatek do sałatek lub musli. Suplement diety.
Złota, lekko błyszczą przekąska o chrupiącej teksturze.
Paluszki orkiszowe pełnoziarniste solone.
Pasta o intensywnym smaku warzyw. Idealna do pieczywa.
Gęsta pasta z mango i curry. Idealna do pieczywa.
Gęsta pasta o intensywnym smaku pomidorków cherry i bazylii. Idealna do pieczywa.
Wegańskie pesto z oliwą z oliwek i włoskim tofu. Wytwarzane na bazie pesto alla Genovese. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem i brakiem laktozy.
Ekologiczne PISTACJE prażone i solone należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Wyśmienite jako samodzielna przekąska.
Napój kombucha typu shot, który stanowi połączenie filtratu z fermentatu kombuchy bogatego w niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego probiotyki z matchą, która wesprze Twój metabolizm, wzmocni organizm i doda Ci energii.
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.
Ekologiczne płatki kukurydziano - kakaowe mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Ekologiczne płatki migdałowe to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).
Ekologiczna kawa ziołowo-zbożowa. Kawa ta nie zawiera kofeiny.
Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Ekologiczna herbatka polecana przy zaparciach.
Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs.
Kawa z cykorii to naturalny napój polecany jako alternatywa klasycznej kawy. Nie zawiera kofeiny.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Subtelna i aromatyczna kompozycja ekologicznych składników, która pozwoli delektować się bukietem smaków.
Przepyszna ziołowo-owocowa herbatka o dominującym aromacie mięty, leśnych jabłek i porzeczek. Doskonała do picia na co dzień oraz do posiłku. Mięta wpływa korzystnie na układ pokarmowy, a owoc czarnego bzu i bukwica wspierają odporność organizmu.
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza. Składniki: pieprz cayenne 100%
Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.
Ekologiczna herbata zielona z cytryną.
Kombucha ta jest mieszanką owoców aceroli z amazońskiego lasu deszczowego z północy Brazylii i imbiru z indyjskiej prowincji Gudźarat. Ręcznie przygotowana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z imbirem i acerolą. Delikatnie musująca.
Herbata biała z ziołami i olejkami z cytryny i bergamotki. Ekspresowa 34 g: 17 torebek (2,0 g)
Ekologiczny makaron z soczewicy.
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
Czekolada z koncentratem soku pomarańczowego. Masa kakaowa min. 50 %. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy.
Czekolada na napoju ryżowym i suszoną truskawką. Masa kakaowa minimum 50 %. Odpowiedni dla wegan.