Brak produktów
Katalog
Suplement diety. Produkt pasteryzowany. Ilość maceratu z ziela tymianku...
Suplement diety. Produkt pasteryzowany.Ilość maceratu z korzenia...
Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Ekologiczna mąka ORKISZOWA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZOWA razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Ekologiczna mąka ORKISZOWA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY ORKISZ. ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze.
Ekologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych.
Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Ekologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Produkt wegański.
Ekologiczny sok z czerwonych winogron. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.
Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin, pasteryzowany. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z marchwi i jabłek oraz pasteryzację.
Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych aronii. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Pasteryzowany.
Musli błonnikowe z truskawką to starannie skomponowana mieszanka płatków owsianych, owoców, nasion i truskawek liofilizowanych. 50 % owoców i nasion.Świetnie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonała propozycja na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika...
Ekologiczne muszelki czekoladowe mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100% wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT.
Nie zawiera dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100 % wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT.
Napój o smaku OWOCÓW JAGODOWYCH I GRANATU.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Produkt UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom.
Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz.
Ekologiczny nektar morelowy, nie z koncentratu. Zawartość owoców minimum 40 %. Produkt pasteryzowany.
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C.
Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu.
Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury...
Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.
Ekologiczne ORZECHY MACADAMIA to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują...
Ekologiczne ORZECHY NERKOWCA prażone i solone to smaczna przekąska na każdą okazję. Sprawdzą się również jako dodatek do past, sałatek i różnego rodzaju wytrawnych potraw.
Można stosować jako dodatek do sałatek lub musli. Suplement diety.
Paluszki orkiszowe pełnoziarniste solone.
Produkt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.
Ekologiczne pianki o smaku waniliowym stanowią wyśmienitą przekąskę dla dzieci w szkole, w domu i na spacerze!
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami.
Ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Ryż Basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej...
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Ekologiczna melasa z buraka cukrowego z certyfikatem DEMETER.
Pokrzywa nazywana jest królową ziół. Wykazuje pozytywny wpływ na organizm, stosowana zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Jest wskazana szczególnie w przypadku dolegliwości ze strony układu krążenia oraz reumatyzmu i zapalenia stawów. Wspiera zdrowie włosów, skóry i paznokci, a także wpływa korzystnie na prostatę i układ odpornościowy.
Herbatka z najwyższej jakości surowców ekologicznych, w skład której wchodzą najbardziej lubiane przez dzieci owoce, takie jak poziomki, maliny i jeżyny.
Pasta warzywna z papryką sprawdzi się jako dodatek do kanapek, mięs, sosów oraz wielu innych potraw. Polecana jest również weganom. Produkt pasteryzowany.
Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor,...
Młody jęczmień to zdrowy dodatek do posiłków tj. owsianki, jogurty, soki czy koktajle.
Herbatka Dary Natury, to bajecznie kolorowa, w pełni naturalna mieszanka kwiatów, owoców i ziół, która zachwyca niepowtarzalnym zapachem i smakiem. Najwyższej jakości surowce zbierane ręcznie z najczystszych zakątków kraju i świata są tym, co od lat z dumą przekazujemy w Państwa ręce, udowadniając, że najlepsze jest to, co ofiarowuje nam natura.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Ekologiczne nasiona czarnuszki. Bardzo aromatyczne, lekko pikantne nasiona znajdujące szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonała, jako wyrazisty dodatek do pieczywa, serów, zup, sosów, marynat, dań warzywnych i mięsnych.
Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu.