Brak produktów
Ekologiczna herbatka z ziela macierzanki. Możną nią zastąpić inne...
Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według...
Ekologiczna przyprawa do szarlotki. Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku.
Herbatka Dary Natury, to bajecznie kolorowa, w pełni naturalna mieszanka kwiatów, owoców i ziół, która zachwyca niepowtarzalnym zapachem i smakiem. Najwyższej jakości surowce zbierane ręcznie z najczystszych zakątków kraju i świata są tym, co od lat z dumą przekazujemy w Państwa ręce, udowadniając, że najlepsze jest to, co ofiarowuje nam natura.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z cytryny oraz cytrynowego olejku eterycznego o rześkim, świeżym zapachu i energetyzujących, poprawiających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć pobudzający aromat cytrynowego gaju.
Morwa biała jest niewielkim drzewem liściastym pochodzącym z Azji. Napary z jej liści, są w smaku słodkawe i delikatne.Morwa biała reguluje poziom cukru we krwi.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych pączków sosny oraz sosnowego olejku eterycznego o intensywnym, świeżym, żywicznym zapachu i pobudzających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć kojący aromat lasu.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Najwyższej jakości, zielona herbata cejlońska z dodatkiem melisy, werbeny cytrynowej i chmielu. Zioła te pomagają się odprężyć oraz ułatwiają zasypianie. Herbata cechuje się delikatnym, ziołowym aromatem.
Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw.
Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec.
Ekologiczny kisiel pigwowiec z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.
Bylica piołun, powszechnie zwana piołunem, a niekiedy psią rutą, wermutem lub absyntem, to silnie aromatyczna bylina o wysokim stężeniu substancji goryczkowych. Piołun w połączeniu z szałwią, kolendrą, goździkami i gałką muszkatałową, wykorzystywany jest także w produkcji znanego alkoholu - wermutu.
Czyściec leśny nazywany jest polskim czystkiem. Ma przyjemny, charakterystyczny aromat i stanowi częsty składnik smacznych, ziołowych herbatek. Czyściec jest również wdzięczną rośliną ogrodową, która przyciąga pszczoły i motyle.
Ekologiczna herbatka czystek. Suplement diety.
Ekologiczny budyń "złote mleko" z dodatkiem ekologicznej kurkumy i przypraw korzennych. To pyszna, rozgrzewająca przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania. Nie zawiera cukru.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. Olej zaleca się stosować wyłącznie na zimno. Opakowanie 250 ml zawiera ok. 10 porcji produktu. Olej można również stosować jako dodatek do sałatek i surówek.
Szałwia lekarska jest jednym z ziół o najbardziej wszechstronnym działaniu. Wspiera trawienie, zdrowie układu oddechowego i immunologicznego, a także może stanowić wsparcie przy nadmiernej potliwości.
Lawenda jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i najdłużej znanych ziół.
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy z dodatkiem płatków nagietka, bławatka oraz róży. Idealny jako dodatek do sałatek, dipów, pizzy oraz innych dań.
Płatki róży polecane są jako składnik aromatycznych herbatek ziołowych, piękna ozdoba ciast i innych deserów, a także dodatek do naturalnych mieszanek zapachowych. Intensywny i szlachetny zapach kwiatów róży pomaga się odprężyć.
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i RYB, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.
Ekologiczna herbatka z owocu kopru włoskiego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Z kwiatów bławatka możemy przygotować smaczny, aromatyczny napar o głębokiej, niebieskiej barwie. Świetnie sprawdza się również jako dekoracja potraw i deserów.
Ekologiczna kawa z prażonych nasion konopi siewnych charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem. Wspaniale komponuje się z mlekiem, miodem czy cukrem brzozowym. Jako kawa bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej kawy.
Suszone liście brzozy pozwalają na stworzenie delikatnej w smaku herbatki. Wpływają korzystnie na układ pokarmowy oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
W skład kadzidełka wchodzą zioła o działaniu odstraszającym owady (komary, muchy, gzy itp.). Podczas spalania z ziół uwalniają się olejki eteryczne, które unoszą się w powietrzu i skutecznie odstraszają owady.
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Oliwka odstrasza komary, muchy, gzy, kleszcze oraz inne owady. Jest w pełni bezpieczna i nie posiada działań ubocznych. Do użytku zewnętrznego.
Nasiona wiesiołka wpływają korzystnie na procesy metaboliczne i polecane są jako dodatek do zdrowej, zbilansowanej diety.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Herbatka z owocu rokitnika. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Pokrzywa nazywana jest królową ziół. Wykazuje pozytywny wpływ na organizm, stosowana zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Jest wskazana szczególnie w przypadku dolegliwości ze strony układu krążenia oraz reumatyzmu i zapalenia stawów. Wspiera zdrowie włosów, skóry i paznokci, a także wpływa korzystnie na prostatę i układ odpornościowy.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Ciemny oleisty płyn o ostrym, charakterystycznym zapachu, jest produktem naturalnym, pozyskanym w wyniku suchej destylacji kory brzozy.
Kiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek.
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.
Ekologiczny, tłoczony na zimno olej rzepakowy wzbogacony ekstraktem z grzybów leśnych takich jak borowik szlachetny i podgrzybek. Idealnie podkreśli smak dań z makaronem czy ryżem, pierogów, sałatek oraz bigosu.
Ekologiczny seler marynowany. Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.
Pyłek kwiatowy z ogrodu botanicznego jest niezwykle cennym produktem pozyskiwanym przez pszczoły.
Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.Sporządzono z 62 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Pierzga pszczela to jeden z najcenniejszych produktów pszczelich.
Ekologiczny sos do spaghetti. Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs.
Bulion warzywny może stanowić bazę do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.
Pietruszka to warzywo cenione za swoje właściwości od pokoleń. Już od blisko 2000 lat wykorzystuje się dobroczynne składniki rośliny. Wyjątkowy stosunek do niej mieli mieszkańcy starożytnej Grecji oraz Rzymianie, którzy uważali ją za świętą. Pietruszka miała zapewniać im przypływ sił witalnych, wzmagała spryt i refleks.
Ekologiczne nasiona wiesiołka na kiełki.
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Ekologiczne nasiona Fasoli Mung na kiełki.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą.
Przepyszna, aromatyczna mieszanka o głębokim, świeżym smaku owoców, z delikatną, kwiatową nutą.