Brak produktów
Lekkie, nietłuste perfumy do ciała w formie poręcznego balsamu, który...
Lekkie, nietłuste perfumy do ciała w formie poręcznego balsamu, który...
Podpałka do grilla produkowana z kory brzozy charakteryzuje się przyjemnym leśnym aromatem, wydzielanym w trakcie palenia, a to za sprawą naturalnego olejku o sosnowym zapachu. W związku z tym, że składniki są naturalne, w trakcie spalania nie wydzielają się żadne substancje toksyczne. Grillowanie staje się łatwe i przyjemne, a przy tym jest bezpieczne...
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.Sporządzono z 62 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Herbatka wykonana z owoców leśnych zebranych w lasach na terenie Podlasia.
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem.
Pieprz kubeba stosowany jest jako dodatek do mieszanek typu curry, jak również do przyprawiania dań rybnych, mięs, serów i owoców morza.
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
Porost islandzki, inaczej nazywany płucnicą lub tarczownicą islandzką, jest grzybem należącym do rodziny tarczownicowatych. Występuje na wszystkich kontynentach, poza Afryką i Antarktydą (w Polsce objęty jest ochroną).
Suszone owoce czarnego bzu są smacznym dodatkiem do herbatek ziołowych i owocowych. Wykazują korzystny wpływ na odporność organizmu oraz utrzymanie prawidłowej masy ciała. Polecane są do picia szczególnie w sezonie jesienno-zimowym, zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Liofilizowana czosnek może być stosowany jako dodatek do większości przyrządzanych potraw w szczególności mięs, dań warzywnych, sosów, dipów oraz majonezów, zup ziołowych i wielu innych. Doskonale sprawdzi się jako składnik mieszanek przyprawowych.
Kora dębu wykorzystywana jest w ziołolecznictwie od setek lat. Wykazuje korzystny wpływ na ogólną kondycję i wygląd skóry. Wspiera także górne drogi oddechowe.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych liści mięty oraz miętowego olejku eterycznego o rześkim, chłodzącym zapachu i wyciszających, wspomagających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz oczyścić umysł i odetchnąć spokojem w aromacie świeżej mięty pieprzowej.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Kompozycja specjalnie dobranych, ekologicznych ziół, polecana do dań mięsnych, tłustych i ciężkostrawnych.
Suplement diety. Klitoria ternateńska, nazywana również Butterfly Pea Tea, tradycyjnie wykorzystywana jest w medycynie ajurwedyjskiej.Właściwości barwiące kwiatów klitorii mają zastosowanie w kuchni azjatyckiej.
Czyściec leśny nazywany jest polskim czystkiem. Ma przyjemny, charakterystyczny aromat i stanowi częsty składnik smacznych, ziołowych herbatek. Czyściec jest również wdzięczną rośliną ogrodową, która przyciąga pszczoły i motyle.
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, ryb, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.
Ekologiczna herbatka czystek. Suplement diety.
Poduszka ziołowa z żubrówką działa relaksująco i uspokajająco, jej zapach pochodzi z ziół zebranych wśród leśnych ostępów i śródleśnych łąk.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Liofilizowany estragon z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do dziczyzny, baraniny, jagnięciny, ryb, farszów i twarogów lub jako składnik ziołowego naparu.
Ekologiczna herbatka z owocu kopru włoskiego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Papryka zielona jest przyprawą o wszechstronnym zastosowaniu. Nieco bardziej wytrawna od papryki czerwonej, doskonale nadaje się do dań mięsnych, pieczonych i duszonych warzyw, zup, dań z grilla, marynat i sosów. Stanowi również ciekawy dodatek do domowego twarożku i past do pieczywa. Zielona papryka jest surowcem bogatym w kwas foliowy, witaminy C i E.
Suszone liście brzozy pozwalają na stworzenie delikatnej w smaku herbatki. Wpływają korzystnie na układ pokarmowy oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Herbatka z owocu rokitnika. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Ekologiczny seler marynowany. Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.
Ekologiczna mieszanka przyprawowa o bardzo intensywnym, słodko-pikantnym, korzennym smaku.
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu. Produkt pasteryzowany.
Nadaje się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów, które z powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży z dodatkiem hibiskusa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Ekologiczne nasiona wiesiołka na kiełki.
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Ekologiczne nasiona soczewicy na kiełki.
Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą.
Ekologiczny guz brzozy, pozyskiwany wyłącznie ze specjalnie wydzielonych obszarów, bez szkody dla przyrody. Jest surowcem stosowanym we wschodniej medycynie ludowej od setek lat. Służy do sporządzania napojów o intensywnym smaku i ciemnej barwie.
Sok z brzozy, czyli oskoła, pozyskiwany jest bez szkody dla drzew, wyłącznie w polskich lasach, w okolicy Puszczy Białowieskiej. Produkt pasteryzowany.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół, w smaku delikatna, słodko-kwaskowa, z kwiatową nutą.
Ekologiczna przyprawa do szarlotki. Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku.
Naturalny syrop stworzony na bazie płatków maku z delikatnie wyczuwalną nutą tymianku.
Czarnuszka, znana również jako czarny kminek to doskonały dodatek do domowego chleba, bułek czy serów.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z cytryny oraz cytrynowego olejku eterycznego o rześkim, świeżym zapachu i energetyzujących, poprawiających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć pobudzający aromat cytrynowego gaju.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.