Brak produktów
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa....
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży z dodatkiem hibiskusa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Przetarte ogórki kiszone to idealny dodatek do zupy ogórkowej.
Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Przepyszna, aromatyczna mieszanka o głębokim, świeżym smaku owoców, z delikatną, kwiatową nutą.
Sok z brzozy, czyli oskoła, pozyskiwany jest bez szkody dla drzew, wyłącznie w polskich lasach, w okolicy Puszczy Białowieskiej. Produkt pasteryzowany.
Ziele werbeny wspiera zdrowie dróg oddechowych, przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego, prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, pęcherzyka żółciowego oraz wspomaga laktację. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Naturalny syrop stworzony na bazie płatków maku z delikatnie wyczuwalną nutą tymianku.
Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw.
Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec.
Poduszka ziołowa z żubrówką działa relaksująco i uspokajająco, jej zapach pochodzi z ziół zebranych wśród leśnych ostępów i śródleśnych łąk.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm.
Szałwia lekarska jest jednym z ziół o najbardziej wszechstronnym działaniu. Wspiera trawienie, zdrowie układu oddechowego i immunologicznego, a także może stanowić wsparcie przy nadmiernej potliwości.
Lawenda jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i najdłużej znanych ziół.
Liofilizowany cząber z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do zup, pasztetów, tłustych mięs, ryb, potraw na bazie kapusty i grzybów lub jako składnik ziołowego naparu.
Liofilizowany estragon z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do dziczyzny, baraniny, jagnięciny, ryb, farszów i twarogów lub jako składnik ziołowego naparu.
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Ekologiczny liść pokrzywy.
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Nasiona wiesiołka wpływają korzystnie na procesy metaboliczne i polecane są jako dodatek do zdrowej, zbilansowanej diety.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Ekologiczny seler marynowany. Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.
Ekologiczny syrop z truskawek. Produkt pasteryzowany. Idealny, jako dodatek do gorących i zimnych napojów, np. owocowych lemoniad, a także lodów i innych deserów.
Ekologiczne nasiona Fasoli Mung na kiełki.
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem.
Herbatka z najwyższej jakości surowców ekologicznych, w skład której wchodzą najbardziej lubiane przez dzieci owoce, takie jak poziomki, maliny i jeżyny.
Pasta warzywna z papryką sprawdzi się jako dodatek do kanapek, mięs, sosów oraz wielu innych potraw. Polecana jest również weganom. Produkt pasteryzowany.
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki, czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Kora dębu wykorzystywana jest w ziołolecznictwie od setek lat. Wykazuje korzystny wpływ na ogólną kondycję i wygląd skóry. Wspiera także górne drogi oddechowe.
Werbena ma piękny cytrynowy zapach. Może być używana jako składnik herbatek ziołowych, napojów a także do przyprawiania potraw z drobiu oraz RYB i owoców morza.
Młody jęczmień to zdrowy dodatek do posiłków tj. owsianki, jogurty, soki czy koktajle.
Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.
Herbatka Dary Natury, to bajecznie kolorowa, w pełni naturalna mieszanka kwiatów, owoców i ziół, która zachwyca niepowtarzalnym zapachem i smakiem. Najwyższej jakości surowce zbierane ręcznie z najczystszych zakątków kraju i świata są tym, co od lat z dumą przekazujemy w Państwa ręce, udowadniając, że najlepsze jest to, co ofiarowuje nam natura.
Czarnuszka, znana również jako czarny kminek to doskonały dodatek do domowego chleba, bułek czy serów.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z cytryny oraz cytrynowego olejku eterycznego o rześkim, świeżym zapachu i energetyzujących, poprawiających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć pobudzający aromat cytrynowego gaju.
Morwa biała jest niewielkim drzewem liściastym pochodzącym z Azji. Napary z jej liści, są w smaku słodkawe i delikatne.Morwa biała reguluje poziom cukru we krwi.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych pączków sosny oraz sosnowego olejku eterycznego o intensywnym, świeżym, żywicznym zapachu i pobudzających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć kojący aromat lasu.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Ekologiczne nasiona czarnuszki. Bardzo aromatyczne, lekko pikantne nasiona znajdujące szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonała, jako wyrazisty dodatek do pieczywa, serów, zup, sosów, marynat, dań warzywnych i mięsnych.
Można stosować jako dodatek do sałatek lub musli. Suplement diety.
Liofilizowany koperek z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako uniwersalny dodatek do zup, sosów, ziemniaków, ryb, jaj, twarożków, makaronów, sałatek oraz zapiekanek.
Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały i smaczny dodatek do mięs i pasztetów. Świetne sprawdzi się również jako dodatek do serów pleśniowych, potraw z grilla oraz pieczywa.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. Olej zaleca się stosować wyłącznie na zimno. Opakowanie 250 ml zawiera ok. 10 porcji produktu. Olej można również stosować jako dodatek do sałatek i surówek.
Pączki róży polecane są jako składnik aromatycznych herbatek ziołowych, piękna ozdoba ciast i innych deserów, a także dodatek do naturalnych mieszanek zapachowych.
Pączki Sosny BIO - herbatka ekologiczna.
Pączki Brzozy BIO - herbatka ekologiczna.