Brak produktów
Ekologiczny ekstrakt z liścia melisy lekarskiej - 400 mg
Klasyczne połączenie chrupiących orzechów NERKOWCA oraz czekolady...
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Ekologiczna herbatka polecana przy zaparciach.
Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Porost islandzki, inaczej nazywany płucnicą lub tarczownicą islandzką, jest grzybem należącym do rodziny tarczownicowatych. Występuje na wszystkich kontynentach, poza Afryką i Antarktydą (w Polsce objęty jest ochroną).
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki, czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z pomarańczy oraz pomarańczowego olejku eterycznego o słodkim, świeżym zapachu i relaksujących właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć energetyzujący aromat świeżych cytrusów.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych liści mięty oraz miętowego olejku eterycznego o rześkim, chłodzącym zapachu i wyciszających, wspomagających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz oczyścić umysł i odetchnąć spokojem w aromacie świeżej mięty pieprzowej.
Kompozycja najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych ziół.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Naturalna herbatka ziołowa polecana do systematycznego stosowania. Uczep działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie i poprawia metabolizm. Rzepik wpływa korzystnie na kondycję skóry. Owies wspomaga równowagę hormonalną. Pokrzywa przyspiesza gojenie i wykazuje działanie przeciwłojotokowe.
Ekologiczna herbatka czystek. Suplement diety.
Naturalne mydło ziołowe z dodatkiem ekstraktu z żołędzi o właściwościach przeciwzapalnych, przeciwdrobnoustrojowych i antyoksydacyjnych. Polecane do pielęgnacji całego ciała, szczególnie osobom z problemami dermatologicznymi.
Jest to harmonijna kompozycja, która zachwyca naturalnym smakiem i aromatem.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Pączki Sosny BIO - herbatka ekologiczna.
Ekologiczny olej z nasion pokrzywy tłoczony na zimno.
Wyjątkowa propozycja dla amatorów intensywnych smaków.
Ekologiczna kawa ziołowo-zbożowa. Kawa ta nie zawiera kofeiny.
Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być dobrym środkiem zapobiegającym przeziębieniu. Owoce oraz zioła działają na organizm wzmacniająco, rozgrzewająco i wykrztuśnie. Polecana jest dla dzieci jak i osób starszych.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Herbatka z owocu rokitnika. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje. Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Prawoślaz lekarski znany i ceniony był w medycynie ludowej. Roślina wykazuje właściwości antybakteryjne, a także łagodzi podrażnienia gardła. Wspomaga również pracę układu pokarmowego i regularne wypróżnianie.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Ekologiczny sok z brzozy z dodatkiem soku z pigwowca.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.
Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs.
Kawa z cykorii to naturalny napój polecany jako alternatywa klasycznej kawy. Nie zawiera kofeiny.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Herbatka wykonana z owoców leśnych zebranych w lasach na terenie Podlasia.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą.
Przepyszna, aromatyczna mieszanka o głębokim, świeżym smaku owoców, z delikatną, kwiatową nutą.
Roślina należąca do rodziny selerowatych, znana także jako barszlica, kurza stopka, krzemionka.
Herbatka z najwyższej jakości surowców ekologicznych, w skład której wchodzą najbardziej lubiane przez dzieci owoce, takie jak poziomki, maliny i jeżyny.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół, w smaku delikatna, słodko-kwaskowa, z kwiatową nutą.
Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor,...
Najwyższej jakości czarna herbata cejlońska wzbogacona naturalnym olejkiem z pomarańczy bergamotki. Charakteryzuje się świeżym, cytrusowym aromatem i wyśmienitym, unikatowym smakiem.