Brak produktów
Ekologiczna herbatka z ziela macierzanki. Możną nią zastąpić inne...
Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według...
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Podpałka do grilla produkowana z kory brzozy charakteryzuje się przyjemnym leśnym aromatem, wydzielanym w trakcie palenia, a to za sprawą naturalnego olejku o sosnowym zapachu. W związku z tym, że składniki są naturalne, w trakcie spalania nie wydzielają się żadne substancje toksyczne. Grillowanie staje się łatwe i przyjemne, a przy tym jest bezpieczne...
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Kompozycja ziół i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych.
Ekologiczny, tłoczony sok jabłkowy. Sok jest nieklarowany, bez dodatku cukru, poddany pasteryzacji.
Ekologiczna herbatka polecana przy zaparciach.
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży z dodatkiem hibiskusa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Ekologiczny sos sałatkowy koperkowo - ziołowy.
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
Porost islandzki, inaczej nazywany płucnicą lub tarczownicą islandzką, jest grzybem należącym do rodziny tarczownicowatych. Występuje na wszystkich kontynentach, poza Afryką i Antarktydą (w Polsce objęty jest ochroną).
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki, czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Kora dębu wykorzystywana jest w ziołolecznictwie od setek lat. Wykazuje korzystny wpływ na ogólną kondycję i wygląd skóry. Wspiera także górne drogi oddechowe.
Werbena ma piękny cytrynowy zapach. Może być używana jako składnik herbatek ziołowych, napojów a także do przyprawiania potraw z drobiu oraz RYB i owoców morza.
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza. Składniki: pieprz cayenne 100%
Owoce głogu są powszechnie stosowanym składnikiem ziołowo-owocowych herbatek. Wykazują pozytywny wpływ na serce, funkcje układów krążenia i nerwowego.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych płatków róż oraz różanego olejku eterycznego o szlachetnym, kwiatowym zapachu i wyciszających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz odzyskać równowagę i poczuć aromat różanego ogrodu.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych liści mięty oraz miętowego olejku eterycznego o rześkim, chłodzącym zapachu i wyciszających, wspomagających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz oczyścić umysł i odetchnąć spokojem w aromacie świeżej mięty pieprzowej.
Kompozycja najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych ziół.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Naturalna herbatka ziołowa polecana do systematycznego stosowania. Uczep działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie i poprawia metabolizm. Rzepik wpływa korzystnie na kondycję skóry. Owies wspomaga równowagę hormonalną. Pokrzywa przyspiesza gojenie i wykazuje działanie przeciwłojotokowe.
Suplement diety. Klitoria ternateńska, nazywana również Butterfly Pea Tea, tradycyjnie wykorzystywana jest w medycynie ajurwedyjskiej.Właściwości barwiące kwiatów klitorii mają zastosowanie w kuchni azjatyckiej.
Wrotycz to niezwykle aromatyczna bylina. Kwiaty wrotyczu ze względu na silny, kamforowy aromat są doskonałym dodatkiem do mieszanek zapachowych i wianków, a także skutecznie odstrasza owady i myszy.
Ekologiczna herbatka czystek. Suplement diety.
Poduszka ziołowa z żubrówką działa relaksująco i uspokajająco, jej zapach pochodzi z ziół zebranych wśród leśnych ostępów i śródleśnych łąk.
Mąka z topinamburu jest bogatym źródłem błonnika oraz żelaza (20% dziennego zapotrzebowania), potasu (110,5% dziennego zapotrzebowania) i witaminy B1 (15,45% dziennego zapotrzebowania).
Jest to harmonijna kompozycja, która zachwyca naturalnym smakiem i aromatem.
Ekologiczny liść pokrzywy.
Ekologiczna herbatka z kwiatu lipy. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.
Papryka zielona jest przyprawą o wszechstronnym zastosowaniu. Nieco bardziej wytrawna od papryki czerwonej, doskonale nadaje się do dań mięsnych, pieczonych i duszonych warzyw, zup, dań z grilla, marynat i sosów. Stanowi również ciekawy dodatek do domowego twarożku i past do pieczywa. Zielona papryka jest surowcem bogatym w kwas foliowy, witaminy C i E.
Ekologiczna kawa ziołowo-zbożowa. Kawa ta nie zawiera kofeiny.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Doskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Herbatka ekologiczna skomponowana z ziół o wyjątkowym, intensywnym zapachu i smaku. Dzięki zawartości chłodzącej mięty oraz melisy o świeżym, cytrusowym aromacie, herbatka doskonale orzeźwia i odpręża.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Przyprawić drób bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Kurkuma w postaci plastrów idealnie nadaje się do sporządzania rozgrzewających napojów.
Najwyższej jakości mieszanka przypraw, skomponowana m.in. na bazie słodkiej papryki, kolendry, czosnku i kozieradki. Doskonale podkreśli smak pieczonych, smażonych i grillowanych mięs, nadając im orientalny charakter dań kuchni greckiej i tureckiej.
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Nadaje się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów, które z powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Kawa z cykorii to naturalny napój polecany jako alternatywa klasycznej kawy. Nie zawiera kofeiny.
Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Herbatka wykonana z owoców leśnych zebranych w lasach na terenie Podlasia.
Roślina należąca do rodziny selerowatych, znana także jako barszlica, kurza stopka, krzemionka.
Liofilizowana czosnek może być stosowany jako dodatek do większości przyrządzanych potraw w szczególności mięs, dań warzywnych, sosów, dipów oraz majonezów, zup ziołowych i wielu innych. Doskonale sprawdzi się jako składnik mieszanek przyprawowych.
Ziele werbeny wspiera zdrowie dróg oddechowych, przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego, prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, pęcherzyka żółciowego oraz wspomaga laktację. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.