Brak produktów
Miętowy żel do mycia pierwszych zębów stałych.
Łagodna, kojąca higiena i pielęgnacja wrażliwych dziąseł i pierwszych...
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Ekologiczna herbatka polecana przy zaparciach.
Ekologiczna herbatka z dzikiej róży z dodatkiem hibiskusa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Herbatka ekologiczna - Hibiskus.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem.
Sok z brzozy, czyli oskoła, pozyskiwany jest bez szkody dla drzew, wyłącznie w polskich lasach, w okolicy Puszczy Białowieskiej. Produkt pasteryzowany.
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
Porost islandzki, inaczej nazywany płucnicą lub tarczownicą islandzką, jest grzybem należącym do rodziny tarczownicowatych. Występuje na wszystkich kontynentach, poza Afryką i Antarktydą (w Polsce objęty jest ochroną).
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki, czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Najwyższej jakości czarna herbata cejlońska wzbogacona naturalnym olejkiem z pomarańczy bergamotki. Charakteryzuje się świeżym, cytrusowym aromatem i wyśmienitym, unikatowym smakiem.
Werbena ma piękny cytrynowy zapach. Może być używana jako składnik herbatek ziołowych, napojów a także do przyprawiania potraw z drobiu oraz RYB i owoców morza.
Mięta wspiera prawidłowe trawienie, działa rozkurczowo, wiatropędnie, pomaga się zrelaksować oraz wspomaga układ oddechowy i odporność organizmu. Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również w postaci orzeźwiającego napoju, który doskonale gasi pragnienie.
Owoce głogu są powszechnie stosowanym składnikiem ziołowo-owocowych herbatek. Wykazują pozytywny wpływ na serce, funkcje układów krążenia i nerwowego.
Ekologiczny kisiel dzikie owoce lasu z dodatkiem naturalnych soków i w 100% z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku. Produkt nie zawiera glutenu.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych płatków róż oraz różanego olejku eterycznego o szlachetnym, kwiatowym zapachu i wyciszających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz odzyskać równowagę i poczuć aromat różanego ogrodu.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych liści mięty oraz miętowego olejku eterycznego o rześkim, chłodzącym zapachu i wyciszających, wspomagających koncentrację właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz oczyścić umysł i odetchnąć spokojem w aromacie świeżej mięty pieprzowej.
Kompozycja najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych ziół.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Świeży, kwaskowaty smak maliny wspaniale komponuje się ze słodkim aromatem lipy, tworząc pyszną mieszankę idealna na długie, zimowe wieczory. Gorący napar sporządzony z naszej ekologicznej herbatki skutecznie rozgrzeje organizm, wprowadzając w stan odprężenia i harmonii.
Naturalna herbatka ziołowa polecana do systematycznego stosowania. Uczep działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie i poprawia metabolizm. Rzepik wpływa korzystnie na kondycję skóry. Owies wspomaga równowagę hormonalną. Pokrzywa przyspiesza gojenie i wykazuje działanie przeciwłojotokowe.
Ekologiczny kisiel pokrzywa z miętą z dodatkiem naturalnych soków i w 100% z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku. Produkt nie zawiera glutenu.
Ekologiczny olej z pestek dyni tłoczony na zimno. Dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.
Wrotycz to niezwykle aromatyczna bylina. Kwiaty wrotyczu ze względu na silny, kamforowy aromat są doskonałym dodatkiem do mieszanek zapachowych i wianków, a także skutecznie odstrasza owady i myszy.
Naturalne mydło ziołowe z dodatkiem ekstraktu z żołędzi o właściwościach przeciwzapalnych, przeciwdrobnoustrojowych i antyoksydacyjnych. Polecane do pielęgnacji całego ciała, szczególnie osobom z problemami dermatologicznymi.
Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm.
Ekologiczna herbatka z szyszek chmielu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.
Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być dobrym środkiem zapobiegającym przeziębieniu. Owoce oraz zioła działają na organizm wzmacniająco, rozgrzewająco i wykrztuśnie. Polecana jest dla dzieci jak i osób starszych.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Doskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Przyprawić drób bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Nadaje się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów, które z powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Kawa z cykorii to naturalny napój polecany jako alternatywa klasycznej kawy. Nie zawiera kofeiny.
Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Ekologiczna herbatka z koszyczków rumianku. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Herbatka wykonana z owoców leśnych zebranych w lasach na terenie Podlasia.
Ekologiczny sos sałatkowy z czosnkiem niedźwiedzim.
Roślina należąca do rodziny selerowatych, znana także jako barszlica, kurza stopka, krzemionka.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół, w smaku delikatna, słodko-kwaskowa, z kwiatową nutą.
Subtelna i aromatyczna kompozycja ekologicznych składników, która pozwoli delektować się bukietem smaków.
Kora dębu wykorzystywana jest w ziołolecznictwie od setek lat. Wykazuje korzystny wpływ na ogólną kondycję i wygląd skóry. Wspiera także górne drogi oddechowe.