Brak produktów
Miętowy żel do mycia pierwszych zębów stałych.
Łagodna, kojąca higiena i pielęgnacja wrażliwych dziąseł i pierwszych...
Ekologiczny kisiel pigwowiec z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.
Ekologiczny kisiel dzika róża z dodatkiem naturalnych soków i w 100% z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.
Ekologiczny budyń waniliowy z dodatkiem ekologicznej wanilii, przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników.
Ekologiczny kisiel żurawina z maliną z dodatkiem naturalnych soków i w 100% z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku. Produkt nie zawiera glutenu.
Ekologiczny budyń "złote mleko" z dodatkiem ekologicznej kurkumy i przypraw korzennych. To pyszna, rozgrzewająca przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania. Nie zawiera cukru.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Ekologiczny budyń orkiszowy z dodatkiem ekologicznych wiórków kokosowych, przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Ekologiczny budyń żołędziowy z dodatkiem suszonego ekstraktu z żołędzi oraz ekologicznych przypraw korzennych. Przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Ekologiczny, tłoczony sok jabłkowy. Sok jest nieklarowany, bez dodatku cukru, poddany pasteryzacji.
Ekologiczny kisiel kurkuma z dynią z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych kwiatów lawendy oraz lawendowego olejku eterycznego o kojącym, kwiatowym zapachu i relaksujących właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć odprężający aromat lawendowego ogrodu.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych pączków sosny oraz sosnowego olejku eterycznego o intensywnym, świeżym, żywicznym zapachu i pobudzających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć kojący aromat lasu.
Szałwia lekarska jest jednym z ziół o najbardziej wszechstronnym działaniu. Wspiera trawienie, zdrowie układu oddechowego i immunologicznego, a także może stanowić wsparcie przy nadmiernej potliwości.
Ekologiczna herbatka z owocu kopru włoskiego. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Ekologiczna herbatka z ziela macierzanki. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
Prawoślaz lekarski znany i ceniony był w medycynie ludowej. Roślina wykazuje właściwości antybakteryjne, a także łagodzi podrażnienia gardła. Wspomaga również pracę układu pokarmowego i regularne wypróżnianie.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.
Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z pomarańczy oraz pomarańczowego olejku eterycznego o słodkim, świeżym zapachu i relaksujących właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć energetyzujący aromat świeżych cytrusów.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Łagodna w smaku ziołowa herbatka, w sam raz na dobry początek dnia.
Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw.
Kompozycja specjalnie dobranych, ekologicznych ziół, polecana do dań mięsnych, tłustych i ciężkostrawnych.
Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec.
Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą wspomóc pracę wątroby, woreczka żółciowego oraz procesów trawiennych.
Jest to harmonijna kompozycja, która zachwyca naturalnym smakiem i aromatem.
Płatki róży polecane są jako składnik aromatycznych herbatek ziołowych, piękna ozdoba ciast i innych deserów, a także dodatek do naturalnych mieszanek zapachowych. Intensywny i szlachetny zapach kwiatów róży pomaga się odprężyć.
Ekologiczny liść melisy.
Wyjątkowa propozycja dla amatorów intensywnych smaków.
Z kwiatów bławatka możemy przygotować smaczny, aromatyczny napar o głębokiej, niebieskiej barwie. Świetnie sprawdza się również jako dekoracja potraw i deserów.
Suszone liście brzozy pozwalają na stworzenie delikatnej w smaku herbatki. Wpływają korzystnie na układ pokarmowy oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Arcydzięgiel nazywany jest często polskim żeń-szeniem, ponieważ jego właściwości są w pewnej mierze podobne do żeń-szenia.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Podpałka do grilla produkowana z kory brzozy charakteryzuje się przyjemnym leśnym aromatem, wydzielanym w trakcie palenia, a to za sprawą naturalnego olejku o sosnowym zapachu. W związku z tym, że składniki są naturalne, w trakcie spalania nie wydzielają się żadne substancje toksyczne. Grillowanie staje się łatwe i przyjemne, a przy tym jest bezpieczne...
Najwyższej jakości mieszanka przypraw, skomponowana m.in. na bazie słodkiej papryki, kolendry, czosnku i kozieradki. Doskonale podkreśli smak pieczonych, smażonych i grillowanych mięs, nadając im orientalny charakter dań kuchni greckiej i tureckiej.