Brak produktów
UWAGA - ZMIANA KOLORYSTYKI- NOWE NEUTRALNE ODCIENIE Nowa neutralna baza...
UWAGA - ZMIANA KOLORYSTYKI- NOWE NEUTRALNE ODCIENIE Nowa neutralna baza...
Ostatnio przeglądane
Curry z Madrasu to łagodny sos...
Ekologiczna panierka bezglutenowa.
Ekologiczny sos sałatkowy paprykowy.
Ekologiczny sos sałatkowy z czosnkiem niedźwiedzim.
Ekologiczny kisiel dzika róża z dodatkiem naturalnych soków i w 100% z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Ekologiczny sos sałatkowy koperkowo - ziołowy.
Ekologiczna herbatka z rumianku. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Ekologiczny budyń "złote mleko" z dodatkiem ekologicznej kurkumy i przypraw korzennych. To pyszna, rozgrzewająca przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania. Nie zawiera cukru.
Ekologiczny budyń orkiszowy z dodatkiem ekologicznych wiórków kokosowych, przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Ekologiczny budyń żołędziowy z dodatkiem suszonego ekstraktu z żołędzi oraz ekologicznych przypraw korzennych. Przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki.
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Szałwia lekarska jest jednym z ziół o najbardziej wszechstronnym działaniu. Wspiera trawienie, zdrowie układu oddechowego i immunologicznego, a także może stanowić wsparcie przy nadmiernej potliwości.
Lawenda jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i najdłużej znanych ziół.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Ekologiczna herbatka z ziela macierzanki. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.
Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Kompozycja ziół i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych.
Owoce głogu są powszechnie stosowanym składnikiem ziołowo-owocowych herbatek. Wykazują pozytywny wpływ na serce, funkcje układów krążenia i nerwowego.
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonych pączków sosny oraz sosnowego olejku eterycznego o intensywnym, świeżym, żywicznym zapachu i pobudzających właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć kojący aromat lasu.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Ekologiczny budyń waniliowy z dodatkiem ekologicznej wanilii, przygotowany w 100% z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Nie zawiera cukru.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej.
Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Ekologiczny liść pokrzywy.
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.
Arcydzięgiel nazywany jest często polskim żeń-szeniem, ponieważ jego właściwości są w pewnej mierze podobne do żeń-szenia.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Podpałka do grilla produkowana z kory brzozy charakteryzuje się przyjemnym leśnym aromatem, wydzielanym w trakcie palenia, a to za sprawą naturalnego olejku o sosnowym zapachu. W związku z tym, że składniki są naturalne, w trakcie spalania nie wydzielają się żadne substancje toksyczne. Grillowanie staje się łatwe i przyjemne, a przy tym jest bezpieczne...
Najwyższej jakości mieszanka przypraw, skomponowana m.in. na bazie słodkiej papryki, kolendry, czosnku i kozieradki. Doskonale podkreśli smak pieczonych, smażonych i grillowanych mięs, nadając im orientalny charakter dań kuchni greckiej i tureckiej.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Ekologiczny, tłoczony sok jabłkowy. Sok jest nieklarowany, bez dodatku cukru, poddany pasteryzacji.