Brak produktów
Średniozmineralizowana woda źródlana. Jako woda chlorkowo-sodowa...
Innowacyjna kremowa emulsja ochronna przeciw fotostarzeniu ALGODROPS...
Naturalny syrop stworzony na bazie płatków maku z delikatnie wyczuwalną nutą tymianku.
Czarnuszka, znana również jako czarny kminek to doskonały dodatek do domowego chleba, bułek czy serów.
Ekologiczny pieprz ziołowy. Przyprawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Mieszanka bardzo intensywnych, lekko pikantnych ziół. Zamiennik tradycyjnego pieprzu, idealny do zup, mięs, ryb, sosów i surówek.
Świeży, kwaskowaty smak maliny wspaniale komponuje się ze słodkim aromatem lipy, tworząc pyszną mieszankę idealna na długie, zimowe wieczory. Gorący napar sporządzony z naszej ekologicznej herbatki skutecznie rozgrzeje organizm, wprowadzając w stan odprężenia i harmonii.
Łagodna w smaku ziołowa herbatka, w sam raz na dobry początek dnia.
Można stosować jako dodatek do sałatek lub musli. Suplement diety.
Ekologiczny olej z pestek dyni tłoczony na zimno. Dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.
Naturalny syrop z najwyższej jakości ekologicznych owoców dzikiej róży.
Wysoka zawartość: magnezu, wapnia, potasu, manganu, witaminy C. Źródło: miedzi, żelaza.
Wysoka zawartość: potas, mangan, witamina C. Źródło: magnez, miedź, żelazo.
Liofilizowany koperek z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako uniwersalny dodatek do zup, sosów, ziemniaków, ryb, jaj, twarożków, makaronów, sałatek oraz zapiekanek.
Liofilizowany lubczyk z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako dodatek do zup, sosów, gulaszy, ziemniaków, ryb oraz marynaty.
Naturalne mydło ziołowe z dodatkiem ekstraktu z żołędzi o właściwościach przeciwzapalnych, przeciwdrobnoustrojowych i antyoksydacyjnych. Polecane do pielęgnacji całego ciała, szczególnie osobom z problemami dermatologicznymi.
Liofilizowany bukiet ziół można wykorzystać w formie przyprawy, np. do sałatek, sosów, drobiu, makaronu, ryżu oraz innych dań.
Poduszka wypełniona jest aromatycznymi składnikami zebranymi wśród sędziwych drzew puszczańskich.
Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały i smaczny dodatek do mięs i pasztetów. Świetne sprawdzi się również jako dodatek do serów pleśniowych, potraw z grilla oraz pieczywa.
Ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na zdecydowany smak i aromat przypraw doda wyrazistości każdej potrawie, do której zostanie dodana.
Ekologiczna herbatka z szyszek chmielu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.
Liofilizowany cząber z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do zup, pasztetów, tłustych mięs, ryb, potraw na bazie kapusty i grzybów lub jako składnik ziołowego naparu.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Pączki Sosny BIO - herbatka ekologiczna.
Ekologiczne pestki dyni to wygodna przekąska, a także doskonały dodatek do zup, sałatek czy innych dań. Zawartość ziół, takich jak oregano, lubczyk czy czosnek niedźwiedzi, dodaje im wyjątkowego, apetycznego aromatu.
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i RYB, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.
Wyjątkowa kolekcja ekologicznych herbatek ziołowych oraz herbat cejlońskich w estetycznym, idealnym na prezent opakowaniu. Kolekcja, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które lubią delektować się różnymi kompozycjami ziół oraz tradycyjnymi herbatami w zależności od pory dnia i nastroju.
Aromatyczny dodatek do wielu słodkich wypieków. Ekologiczne jabłka do szarlotki świetnie sprawdzają się jako składnik ciast i deserów, jako nadzienie do naleśników lub zapiekanego ryżu. Doskonałe połączenie najwyższej jakości ekologicznych polskich jabłek, cukru trzcinowego i aromatycznych przypraw korzennych nada nawet najprostszym potrawom wyjątkowego...
Kadzidełko, w którego skład wchodzą ekologiczne zioła o działaniu odkażającym i odświeżającym powietrze.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Nazwa Panax pochodzi z greki i oznacza "wszystko leczący" - co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Ekologiczne pesto z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs.Produkt polecany jest weganom. Produkt pasteryzowany.
Prawoślaz lekarski znany i ceniony był w medycynie ludowej. Roślina wykazuje właściwości antybakteryjne, a także łagodzi podrażnienia gardła. Wspomaga również pracę układu pokarmowego i regularne wypróżnianie.
Olej tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego pochodzących z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych. Olej można dodawać do różnych potraw lub spożywać sam.
Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół.
Ekologiczny syrop z truskawek. Produkt pasteryzowany. Idealny, jako dodatek do gorących i zimnych napojów, np. owocowych lemoniad, a także lodów i innych deserów.
Ekologiczna mieszanka przyprawowa o bardzo intensywnym, słodko-pikantnym, korzennym smaku.
Aromatyczna, wielobarwna kompozycja najwyższej jakości wiosennych ziół i kwiatów.
Ekologiczne nasiona soczewicy na kiełki.
Ekologiczna musztarda dla dzieci bez dodatku cukru. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczne nasiona słonecznika na kiełki.
Ziele werbeny wspiera zdrowie dróg oddechowych, przyczynia się do utrzymania dobrego samopoczucia fizycznego, prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, pęcherzyka żółciowego oraz wspomaga laktację. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przepyszna ziołowo-owocowa herbatka o dominującym aromacie mięty, leśnych jabłek i porzeczek. Doskonała do picia na co dzień oraz do posiłku. Mięta wpływa korzystnie na układ pokarmowy, a owoc czarnego bzu i bukwica wspierają odporność organizmu.
Owoce głogu są powszechnie stosowanym składnikiem ziołowo-owocowych herbatek. Wykazują pozytywny wpływ na serce, funkcje układów krążenia i nerwowego.
Wyśmienity paprykarz na bazie najwyższej jakości warzyw z polskich gospodarstw ekologicznych.
Doskonale oczyszcza i pielęgnuje skórę skłonną do podrażnień. Zawiera dziegieć brzozowy inaczej znany jako smoła drzewna, który jest olejem uzyskiwanym w wyniku suchej destylacji kory brzozowej (Betula Tar).
Naturalna zawieszka zapachowa będąca kompozycją suszonej skórki z pomarańczy oraz pomarańczowego olejku eterycznego o słodkim, świeżym zapachu i relaksujących właściwościach. Zawieszkę wykorzystaj wszędzie tam, gdzie pragniesz poczuć energetyzujący aromat świeżych cytrusów.
Ekologiczne nasiona czarnuszki. Bardzo aromatyczne, lekko pikantne nasiona znajdujące szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonała, jako wyrazisty dodatek do pieczywa, serów, zup, sosów, marynat, dań warzywnych i mięsnych.
Subtelne i zmysłowe połączenie odpowiednio wybranych ziół polecanych kobiecie i mężczyźnie.
Syrop z pączków sosny może stanowić dodatek do herbat i innych napojów.
Wysoka zawartość: manganu, miedzi, potasu, witaminy C. Źródło: magnezu, wapnia, żelaza.
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, ryb, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.
Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, masła ziołowego czy twarożku.
Liofilizowany majeranek można wykorzystać w formie przyprawy, np. do kiełbas, pasztetów, dań z wieprzowiny, sosów na bazie pomidorów, tradycyjnych zup kuchni polskiej lub jako składnik ziołowego naparu.
Pączki róży polecane są jako składnik aromatycznych herbatek ziołowych, piękna ozdoba ciast i innych deserów, a także dodatek do naturalnych mieszanek zapachowych.
Liofilizowany estragon z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do dziczyzny, baraniny, jagnięciny, ryb, farszów i twarogów lub jako składnik ziołowego naparu.
Pączki Brzozy BIO - herbatka ekologiczna.
Ekologiczna kawa z topinamburu z dodatkiem mniszka lekarskiego.
Ekologiczny sok z brzozy z dodatkiem pietruszki.
Herbaciany upominek - Zestaw herbatek rozgrzewających
Ekologiczny guz brzozy, pozyskiwany wyłącznie ze specjalnie wydzielonych obszarów, bez szkody dla przyrody. Jest surowcem stosowanym we wschodniej medycynie ludowej od setek lat. Służy do sporządzania napojów o intensywnym smaku i ciemnej barwie.