Brak produktów
Ekologiczny napój herbaciany o smaku brzoskwiniowym. Orzeźwiający,...
Ekologiczny napój herbaciany o smaku cytrynowym. Orzeźwiający, najlepiej...
Ajurwedyjska herbata z kardamonem, koprem włoskim, imbirem Herbata dla wszystkich ufających swojej intuicji Ekspresowa 30,6 g: 17 torebek (1,8 g)
Ajurwedyjska herbata z lukrecją, mniszkiem, cynamonem Herbata dla wszystkich gotowych zacząć od nowa Ekspresowa 30,6 g: 17 torebek (1,8 g)
Wegańskie ciasteczka dla psów w trzech różnych smakach, wzbogacone ekologicznym szpinakiem, wodorostami i spiruliną. Ze względu na wielkość przekąski, są idealne dla mniejszych psów. Odpowiednie dla psów, które mają trudności z trawieniem białek zwierzęcych.
Naturalna guma do żucia o smaku cytrynowym z ksylitolem. Zawiera substancję słodzącą.
Produkt bezglutenowy, wegański. Ekologiczny, naturalny ketchup o łagodnym smaku. Doskonały jako dodatek m.in. do frytek, makaronów i potraw z grilla.
Produkt odpowiedni dla wegan. Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczny sos pomidorowy Verdure z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula, SELER. Sos Verdura jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu.
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Produkt wegański.
100% ekologiczna bawełna, biodegradowalne, pakowane pojedynczo – super chłonne około 11g.
100% ekologiczna bawełna, biodegradowalne, pakowane pojedynczo – umiarkowanie chłonne około 8g.
Ekologiczne podpaski, wyprodukowane z bawełny pochodzącej z upraw ekologicznie kontrolowanych, niebielonej chlorem, całkowicie wolnej od substancji syntetycznych i petrochemicznych poprawiających chłonność. Podpaski Organyc są całkowicie wolne od GMO i biodegradowalne.
Ultra cienkie podpaski higieniczne zapewniają komfort i bezpieczeństwo w trakcie stosowania, dodatkowo skrzydełka zapewniają prawidłowe utrzymanie podpaski.
Wielorazowa wkładka laktacyjna – Antibacterial (ze srebrem) To przewiewne i delikatne warstwy doskonale chłoną nadmiar wytwarzanego pokarmu, chroniąc wrażliwe piersi przed podrażnieniem. Ultra cienkie zapewniają komfort i dyskrecję noszenia.
Wkładki higieniczne wykonane z naturalnych składników oraz warstwą wierzchnia wykonaną z ekologicznej bawełny.
Ekologiczna acerola dostępna w formie sproszkowanej stanowi cenne uzupełnienie diety. Poddana procesowi liofilizacji zachowuje pełnię składników odżywczych.
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie.
Ekologiczne banany suszone to pyszna i ciekawa w smaku pożywna przekąska.
Ekologiczny i wegetariański barszcz czerwony. Doskonałe gotowe danie, które wystarczy jedynie podgrzać. Pasteryzowany.
Brzoskwinie w syropie ryżowym BIO - bezglutenowe 500 g (320 g). Produkt pasteryzowany.
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby...
Chipsy nachos kukurydziane o smaku serowym BIO - bezglutenowe.
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna czarna porzeczka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
Produkt NFC - tłoczony, nie z koncentratu. Produkt pasteryzowany.
Ekologiczne Herbatniki orkiszowe z gorzką czekoladą.
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).
Ekologiczna pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki.
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.
Ekologiczny bezglutenowy kisiel o smaku cytrynowym.
Ekologiczny bezglutenowy kisiel o smaku truskawkowym.
Ekologiczne bezglutenowe wafle kukurydziane.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.
Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego SEZAMU łuszczonego. Pasta stosowana może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecana również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt niepasteryzowany.
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
Ekologiczny bezglutenowy makaron kukurydziano - ryżowy PENNE.
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
Ekologiczny makaron (żytni razowy) ŚWIDERKI.
Makaron angel hair konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i...
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Ekologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania...
Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Mąka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Mieszanka do przygotowania kruchych ciasteczek, chrupiącego chleba, naleśników oraz biszkoptów. Nadaje się również na knedle, pyzy do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych.
Ekologiczna mieszanka studencka jest oryginalną przekąską skomponowaną na bazie orzechów i suszonych owoców. Doskonała do ciast, wypieków oraz do bezpośredniego spożycia.
Oczarowuje żywicznym aromatem i łagodnym, niezbyt słodkim smakiem. Kolor ma ciemny, często z odcieniem zielonkawym. Powstaje na igłach świerków, sosen czy modrzewi, jest niezwykle cenny i często nazywany królem miodów.