Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 10 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 10 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,50 zł.
10,30 zł
103,00 zł za 100 g
Liofilizowany koperek z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako uniwersalny dodatek do zup, sosów, ziemniaków, ryb, jaj, twarożków, makaronów, sałatek oraz zapiekanek.
Ten produkt jest niedostępny
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.