Brak produktów
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 11 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 11 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,55 zł.
11,10 zł
74,00 zł za 100 g
Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, masła ziołowego czy twarożku.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.