Ta strona wykorzystuje pliki Cookies do poprawnego działania. Polityka Cookies
Zakwas chlebowy żytni w proszku BIO - BIOVEGAN 30 g Zobacz większe

Zakwas chlebowy żytni w proszku BIO - BIOVEGAN 30 g

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,35 zł.


7,98 zł

26,60 zł za 100 g

Opakowanie wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.

Więcej szczegółów

SKŁADNIKI
pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopnni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: < 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

Masa netto (g) 30
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT (marka): BIO VEGAN 
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI (w dniach): 60

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: