Brak produktów
Ekologiczne rodzynki sułtanki. Kraj pochodzenia: Turcja.
Produkt w 100% roślinny. Wstrząsnąć przed użyciem. Produkt UHT. Bez...
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Ekologiczny cukier trzcinowy z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Zawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Doskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Przyprawić drób bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Bulion - kostki ziołowe bez dodatku cukrów BIO.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
Opakowanie odpowiada 4 jajom.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza. Składniki: pieprz cayenne 100%
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.
Czarnuszka, znana również jako czarny kminek to doskonały dodatek do domowego chleba, bułek czy serów.
Do przyprawiania makaronu, oleju, sosu pomidorowego i innych.
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy.
Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Kompozycja ziół i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych.
Bulion warzywny może stanowić bazę do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Pieprz długi polecany jest do marynat, bulionów, gulaszy, mięs i serów. Sprawdzi się również jako dodatek do przetworów owocowych i deserów. Można stosować go w całości, rozetrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku.
Ekologiczny pieprz kolorowy. Mieszanka różnych odmian pieprzu charakteryzująca się pikantnym smakiem i głębokim aromatem. Doskonała do wszelkich dań mięsnych, warzywnych, zup, sosów i marynat.
Popularna przyprawa o intensywnym, pikantnym aromacie. Powszechnie stosowana do wszelkiego rodzaju zup, mięs marynat, sosów i surówek. Doskonały do przyprawiania steków. Nieprzetworzona forma pozwala na dłużej zachować ostrość i głębię smaku.
Ekologiczny czosnek niedźwiedzi. Liście czosnku niedźwiedziego mają właściwości podobne do normalnego czosnku, ale nie pozostawiają charakterystycznego, ostrego zapachu. Nadają się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek itp.
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
Do przyprawiania tajskich curry, ryżu, warzyw i innych produktów.