Brak produktów
Bob Snail to lubiane i naturalne przekąski owocowe - tu nieduży zestaw z...
Bezglutenowa galaretka jabłko mango dynia chia Bob Snail to 100% owoców...
Zawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki.
Kostki warzywne Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, są idealne do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.
Zawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Przyprawa do dań jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy zyskują nowy, wspaniały smak i aromat.
Ekologiczny cukier trzcinowy z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Odpowiedni do stosowania do żywności oraz w gospodarstwie domowym. Opakowanie odpowiada ok. 160 ml (ok. 14 łyżek stołowych) świeżego soku z cytryny.
Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki.
Połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów.
10 kostek ekologicznego bulionu warzywnego. Nie zawiera GLUTENu, oleju palmowego i drożdży. 1 kostka (10g) wystarcza na 500ml wody.
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj.
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem.
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje głównie zastosowanie jako ceniona przyprawa w kuchni orientalnej. Może być dodatkiem do herbaty, przetworów, wypieków oraz potraw, np. sushi.
Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Starannie dobrane zioła i przyprawy nadają potrawom wspaniały smak i aromat. Poleca się do ciężkostrawnych dań z nasion strączkowych. Przyprawę należy dodawać pod koniec gotowania.
Curry stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej barwy.
Ekologiczna słodka, wędzona papryka. Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Kompozycja specjalnie dobranych, ekologicznych ziół, polecana do dań mięsnych, tłustych i ciężkostrawnych.
Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami.
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym wyrafinowanym smakiem. Używany jest przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać delikatniejszy smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów.
Może być stosowana do zup, zapiekanek i innych dań.
Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni.
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić.
Kompozycja ziół i przypraw doskonale podnosi walory smakowo-zapachowe wszystkich zup warzywnych.
Sól himalajska pochodzi z najwyższych gór świata, z miejsca, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól himalajska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.
Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów.
Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw.
Doskonała mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do kuchni śródziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.
Jest to doskonała kompozycja ekologicznych przypraw korzennych takich jak goździki, czy imbir z dodatkiem cynamonu oraz gałki muszkatołowej.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników.
Kandyzowana skórka z cytryny smakuje bardzo aromatycznie i ma mocno owocowy smak.Można ją wykorzystać do wypieków lub uszlachetnienia deserów.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.
Ekologiczny bulion bez dodatku cukrów, o obniżonej zawartości soli.
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.