Brak produktów
MozziWatch® Spray jest bezpieczną alternatywą dla syntetycznych...
Baton kawowy zawierający, świeżo paloną kawę z lokalnej palarni. Ma...
Idealna do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.
wanilia Bourbon bezglutenowa, 2 laski OPISWskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.UWAGABiałe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym...
Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do...
Sól o obniżonej zawartości sodu, jodowana - jest środkiem spożywczym zastępującym tradycyjną sól kuchenna.
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki. Doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Świeżo tłoczona oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym aromacie białej trufli.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Kurkuma w postaci plastrów idealnie nadaje się do sporządzania rozgrzewających napojów.
Najwyższej jakości mieszanka przypraw, skomponowana m.in. na bazie słodkiej papryki, kolendry, czosnku i kozieradki. Doskonale podkreśli smak pieczonych, smażonych i grillowanych mięs, nadając im orientalny charakter dań kuchni greckiej i tureckiej.
Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy.
Liofilizowana czosnek może być stosowany jako dodatek do większości przyrządzanych potraw w szczególności mięs, dań warzywnych, sosów, dipów oraz majonezów, zup ziołowych i wielu innych. Doskonale sprawdzi się jako składnik mieszanek przyprawowych.
Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec, doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.
Zioła włoskie w kuchni:dodatek do pizzydo zup, sosów i warzywdo dań z makaronupozwala ograniczyć sól w potrawach
Przyprawa Ras el Hanout to dosłownie "szczyt warsztatu'.
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI.
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI.
Nasz sos habanero hot to wegański sos o nieporównywanie owocowej pikanterii. Już kilka kropli nadaje potrawom i napojom egzotyczną, pikantną nutę.
Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego.
Nasz mistrz grilla zamienia mięso, warzywa i tofu w pikantne przysmaki.
Produkt pasteryzowany, przyprawa do kiszenia warzyw w stylu koreańskim.
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy. Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Bulion warzywny może stanowić bazę do zup, gulaszów, sosów oraz dodatek do różnych potraw. Bulion jest odpowiedni dla wegetarian oraz wegan.
Pieprz kubeba stosowany jest jako dodatek do mieszanek typu curry, jak również do przyprawiania dań rybnych, mięs, serów i owoców morza.
Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych, naturalnych i ekologicznych surowców.
Ekologiczny pieprz ziołowy. Przyprawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Mieszanka bardzo intensywnych, lekko pikantnych ziół. Zamiennik tradycyjnego pieprzu, idealny do zup, mięs, ryb, sosów i surówek.
Ekologiczne nasiona czarnuszki. Bardzo aromatyczne, lekko pikantne nasiona znajdujące szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonała, jako wyrazisty dodatek do pieczywa, serów, zup, sosów, marynat, dań warzywnych i mięsnych.
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i RYB, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.
Doskonała mieszanka na bazie suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku niedźwiedziego pasuje do kuchni śródziemnomorskich oraz do mięs pieczonych, sosów, zapiekanek i jajecznicy.
Liofilizowany cząber z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do zup, pasztetów, tłustych mięs, ryb, potraw na bazie kapusty i grzybów lub jako składnik ziołowego naparu.
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
Liofilizowany koperek z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako uniwersalny dodatek do zup, sosów, ziemniaków, ryb, jaj, twarożków, makaronów, sałatek oraz zapiekanek.
Liofilizowany lubczyk z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako dodatek do zup, sosów, gulaszy, ziemniaków, ryb oraz marynaty.
Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, masła ziołowego czy twarożku.
Liofilizowany majeranek można wykorzystać w formie przyprawy, np. do kiełbas, pasztetów, dań z wieprzowiny, sosów na bazie pomidorów, tradycyjnych zup kuchni polskiej lub jako składnik ziołowego naparu.
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber.
1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki. Doskonale nadaje się do pikantnych sosów lub sałatek owocowych, ale także udoskonali desery, sosy deserowe czy twarogi.
Mieszanka dostarczająca piąty element smaku: umami. Obfite i pikantne doznanie smakowe, charakterystyczne dla borowików, chrzanu, selera i tym podobnych. Warzywa te łączymy z porem, pietruszką i dzikim czosnkiem w naszej kuchni wegetariańskiej, aby stworzyć aromatyczny cud kuchni roślinnej.
Świeżo tłoczona oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym aromacie białej trufli.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Czarnuszka, znana również jako czarny kminek to doskonały dodatek do domowego chleba, bułek czy serów.
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Opakowanie odpowiada 4 jajom.
Papryka zielona jest przyprawą o wszechstronnym zastosowaniu. Nieco bardziej wytrawna od papryki czerwonej, doskonale nadaje się do dań mięsnych, pieczonych i duszonych warzyw, zup, dań z grilla, marynat i sosów. Stanowi również ciekawy dodatek do domowego twarożku i past do pieczywa. Zielona papryka jest surowcem bogatym w kwas foliowy, witaminy C i E.
Gomasio ('goma' to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM') jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMu z nierafinowaną solą morską.
Rozgrzewająca przyprawa z dodatkiem pomarańczy nadaje napojowi słodko-ostry smak. W ten sposób zimne dni stają się przyjemnością.
Liofilizowany estragon z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do dziczyzny, baraniny, jagnięciny, ryb, farszów i twarogów lub jako składnik ziołowego naparu.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Kompozycja najwyższej jakości owoców i przypraw korzennych, pozwalająca na stworzenie wybornego, aromatycznego grzańca na bazie herbaty lub innego ulubionego, jesienno-zimowego napoju.
Liofilizowany bukiet ziół można wykorzystać w formie przyprawy, np. do sałatek, sosów, drobiu, makaronu, ryżu oraz innych dań.
Doskonała kompozycja przypraw skutecznie podnosząca walory smakowe i zapachowe każdej sałatki.
Ekologiczna kurkuma mielona jest wytwarzana z korzenia ostryżu długiego (Curcyma longa). Ma charakterystyczną intensywnie pomarańczową barwę i pikantny , korzenny smak. Stanowi doskonały dodatek do dań z ryżu , makaronu, gulaszu, sosów, zup oraz majonezu. Świetnie sprawdzi się również w napojach, koktajlach warzywnych, owocowych czy smoothie.
Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.
Posypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio.