Brak produktów
Bob Snail to lubiane i naturalne przekąski owocowe - tu nieduży zestaw z...
Bezglutenowa galaretka jabłko mango dynia chia Bob Snail to 100% owoców...
Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem.
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni.
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber).
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.
Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.
Papryka zielona jest przyprawą o wszechstronnym zastosowaniu. Nieco bardziej wytrawna od papryki czerwonej, doskonale nadaje się do dań mięsnych, pieczonych i duszonych warzyw, zup, dań z grilla, marynat i sosów. Stanowi również ciekawy dodatek do domowego twarożku i past do pieczywa. Zielona papryka jest surowcem bogatym w kwas foliowy, witaminy C i E.
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości.
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku.
Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec.
Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych.
Idealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami.
wanilia Bourbon bezglutenowa, 2 laski OPISWskazówka: nie wyrzucaj strąków po zeskrobaniu ziarenek wanilii. Można nimi aromatyzować np. cukier, herbatę, napoje roślinne, olej, sól i ocet.UWAGABiałe kryształki waniliny na strąkach są oznaką wysokiej jakości i bardzo dużej zawartości naturalnej waniliny. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym...
Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do...
vEGGs - roślinny zamiennik jaj do pieczenia i gotowania, wyprodukowany z naturalnych składników. Po prostu zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko!
Sól ta jest podstawowym składnikiem każdej kuchni na świecie. Dodaje wszystkim potrawom wyrazistości i wydobywa z nich najlepsze walory smakowe.
Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego - reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia.
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Kurkuma w postaci plastrów idealnie nadaje się do sporządzania rozgrzewających napojów.
Najwyższej jakości mieszanka przypraw, skomponowana m.in. na bazie słodkiej papryki, kolendry, czosnku i kozieradki. Doskonale podkreśli smak pieczonych, smażonych i grillowanych mięs, nadając im orientalny charakter dań kuchni greckiej i tureckiej.
Ekologiczna przyprawa do szarlotki. Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku.
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
Przyprawa idealnie nadaje przyprawiania mięsa, drobiu oraz przetworów
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto. Przygotowanie: rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.
Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego SEZAMU łuszczonego. Pasta stosowana może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecana również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt niepasteryzowany.
Produkt pasteryzowany powstały z polskiego, ekologicznego czosnku. Stanowi aromatyczną przyprawę do wielu dań.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy.
Koperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.
Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.
Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do ryb, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Pieprz kubeba stosowany jest jako dodatek do mieszanek typu curry, jak również do przyprawiania dań rybnych, mięs, serów i owoców morza.
Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych, naturalnych i ekologicznych surowców.
Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza. Składniki: pieprz cayenne 100%
Ekologiczny pieprz ziołowy. Przyprawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Mieszanka bardzo intensywnych, lekko pikantnych ziół. Zamiennik tradycyjnego pieprzu, idealny do zup, mięs, ryb, sosów i surówek.
Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami.
Mieszanka oleju słonecznikowego i oliwy z oliwek extra virgin o smaku chili i pomidora. Odpowiednia do pieczenia. Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie.
Ekologiczny bulion bez dodatku cukrów.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą.
Przyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.
Mieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy.
Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego SEZAMU czarnego. Pasta stosowana może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecana również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt niepasteryzowany.
Soda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso.
Nasz proszek Golden Curry jest naprawdę ostry. I dość gorący. To zasługa czarnego pieprzu i odrobiny chilli. Wysoka zawartość kurkumy nadaje curry w proszku złocistożółty blask. Innym powodem jego ostrości jest kozieradka – sprowadzona z regionu Morza Śródziemnego, jest integralną częścią kuchni indyjskiej od tysięcy lat. Proszek Golden Curry pasuje do...
Spirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis).
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMu i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.
Werbena ma piękny cytrynowy zapach. Może być używana jako składnik herbatek ziołowych, napojów a także do przyprawiania potraw z drobiu oraz RYB i owoców morza.
Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i RYB, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.
Gomasio ('goma' to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM') jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMu z nierafinowaną solą morską.
Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany.Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów.
Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego białego SEZAMU.
Liofilizowany koperek z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako uniwersalny dodatek do zup, sosów, ziemniaków, ryb, jaj, twarożków, makaronów, sałatek oraz zapiekanek.
Liofilizowany lubczyk z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako dodatek do zup, sosów, gulaszy, ziemniaków, ryb oraz marynaty.